Få vores nyheder på mail

ESVAGT ser nye muligheder i Barentshavet

Pressemeddelelse   •   Dec 06, 2018 09:00 CET

ESVAGT har erfaring i at operere i arktiske egne, eksempelvis med 'Esvagt Aurora'.

En øget olie-/gasproduktion i arktiske egne kræver rederier med specialkompetencer. ESVAGT ser muligheder for vækst.

Der er store forventninger til en øget produktion af olie og gas fra Barentshavet i de kommende år. Reserverne i området er betydelige: Således opdaterede det norske oliedirektorat så sent som i 2017 sin vurdering af størrelsen på olie- og gasreserverne i området til over 17 mia. tønder; en fordobling i forhold til de estimater, man hidtil havde arbejdet med.

Det er der nye muligheder i for ESVAGT.

Arbejdet i de arktiske egne kræver særlige kompetencer, og dem har ESVAGT. Fem skibe i flåden er indrettet til at arbejde i særligt barske vinterklimaer, eksempelvis med opvarmede lejdere og flader, der modstår overisning. Heriblandt det specialdesignede ‘Esvagt Aurora’, som har arbejdet i Goliatfeltet for ENI Norge siden 2012.

“Det er på flere områder særdeles udfordrende at arbejde i de arktiske egne”, siger Ole Ditlev Nielsen, Business Development Manager i ESVAGT:
“Kulden kan føre til overisning og vanskeliggør generelt operationerne. I vinterhalvåret er det desuden stort set mørkt døgnet rundt, og man skal indregne pludselige polare lavtryk med en særdeles omskiftelig sø. Desuden er der i udpræget grad miljøhensyn, der skal varetages, fordi de arktiske egne er særlig følsom natur”, siger han.

Ifølge Ole Ditlev Nielsen vil ESVAGT’s erfaring med arktiske operationer være en klar konkurrencefordel.

“Det er et marked, hvor kravene er markante, og hvor kendskab og viden er helt vitalt. Vi har trænet meget i området, arbejdet aktivt med oliespildsberedskab, varetaget alle supportfunktioner og været involveret i vellykkede redningsaktioner. De erfaringer vil være af stor værdi for os, når der udbygges i Barentshavet”, vurderer Ole Ditlev Nielsen.

Udover ‘Esvagt Aurora’ har rederiet fire mindre skibe, som ligeledes er optimeret til vinteropgaver i særligt krævende omgivelser.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.