Få vores nyheder på mail

‘Esvagt Sigma’ og ‘Esvagt Alpha’ redder 4 fra havareret sejlskib

Pressemeddelelse   •   Feb 28, 2017 17:35 CET

ESVAGT FRB på vandet for at redde besætningen på det havarerede sejlskib

I morges modtog ‘Esvagt Sigma’ et mayday kald fra et mindre sejlskib, som tog vand ind og havde mistet fremdrift. ‘Esvagt Sigma’ blev frigivet fra standby duty og sendt afsted for at redde besætningen.

Afstand til det havarerede sejskib var 15 sømil. Vind og sø var 6-7 Beaufort.

‘Esvagt Alpha’ var på vej til ‘Esvagt Sigma’ for at udføre besætningsskifte. På det tidspunkt, hvor ’Esvagt Alpha’ nåede frem til ’Esvagt Sigma’ kunne det konstateres, at sejlskibet ikke stod til at redde og de 4 ombordværende besætningsmedlemmer blev bjærget ombord på ’Esvagt Alpha’.

‘Esvagt Alpha’ tager nu de 4 reddede personer med til norsk havn.

Bravo Zulu til besætningerne på ‘Esvagt Sigma’ og ‘Esvagt Alpha’ for professionel indsats og veludført operation. Redningen dokumenterer værdien af den daglige træning, som alle ESVAGT skibe gennemfører i tilsvarende vejrforhold. 

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.