Få vores nyheder på mail

ESVAGT sikrer smult vande til test af bølgeenergianlæg

Pressemeddelelse   •   Feb 12, 2019 08:00 CET

ESVAGT's skibe og besætning kan håndtere vidt forskellige opgaver som f.eks. slæb af bølgeenergianlæg.

Bølgeenergi er et bud på fremtidens grønne energikilde, og ESVAGT har hjulpet anlægget fra Wavepiston på plads på testsitet ved Hanstholm.

Havmølleparker har gennem flere år leveret et vigtigt bidrag til en CO2-neutral dansk energiproduktion, men møllerne er langt fra den eneste grønne hav-energikilde med potentiale.

’Esvagt Connector’ har været med til at hjælpe et alternativt bud på fremtidens energikilde fra havet på plads i form af Wavepistons bølgeenergianlæg.

’Esvagt Connector’ har stået for træk af energisystem fra havn til testsitet tre kilometer sydvest for Hanstholm, og besætningen har varetaget ankerhåndtering og træk af den godt 300-meter-lange kæde, som anlæggets moduler er en del af.

ESVAGT’s bidrag har været værdsat, siger CEO Michael Henriksen, Wavepiston:

”Man kan i den grad mærke, at besætningen på ’Esvagt Connector’ ved, hvad de har med at gøre. Det har været en ren fornøjelse at samarbejde med dem”, siger han:

”ESVAGT’s store fokus på sikkerhed for både personel og materiel er tydelig. Der er styr på det hele, og det skaber en meget rolig og effektiv proces på sitet. Vi lærer virkelig noget af det”, siger Michael Henriksen.

Også fra ESVAGT’s side er Head of Commercial Ib Hansen glad for samarbejdet og den tillid, det er udtryk for:

“Med ’Esvagt Connector’ og andre multi-purpose skibe i vores flåde er vi i stand til at hjælpe vores kunder med en bred vifte af opgaver, herunder også ankerhåndtering og slæb. Det er områder, hvor vi ser et potentiale til at ekspandere, og vi er derfor glade for den tillid, Wavepiston har vist os, og den mulighed det giver for at vise, hvad vi kan”, siger Ib Hansen.

‘Esvagt Connector’ har før løst usædvanlige ankerhåndteringsopgaver; eksempelvis havde man i december 2015 selveste The Royal Navy på slæb - se link.

Testen i Hanstholm er den sidste test før tests i fuld skala, som ventes gennemført i perioden fra 2019 til 2021. Michael Henriksen forventer, at man kan udbyde kommerciel bølgeenergi i løbet af 2022.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.