Få vores nyheder på mail

ESVAGT skal levere 2-3 nye vindmølleskibe til MHI Vestas

Pressemeddelelse   •   Sep 17, 2018 08:00 CEST

ESVAGT skal levere nye Service Operation Vessels (SOV 831L) til MHI Vestas.

Kontrakterne cementerer ESVAGT’s status som markedsleder inden for offshore vind og bygger videre på rederiets langvarige samarbejde med MHI Vestas.

MHI Vestas og ESVAGT har netop indgået kontrakt om levering af to nye vindmølleskibe til parkerne Borssele III-IV (NL) og Triton Knoll (UK), som i alt vil producere 1.600 MW grøn energi fra 2021. Hertil kommer en option på yderligere et vindmølleskib til servicering af parken Moray East (ligeledes UK).

Kontrakterne løber op til 15 år, og understreger det frugtbare samarbejde mellem rederiet og MHI Vestas. Samtidig er den gensidige, langsigtede forpligtelse central i at minimere omkostningerne og sikre en effektiv drift.

”Vi bygger videre på mange års stærkt, udviklende partnerskab med ESVAGT. Kombinationen af vores fælles viden sikrer en konkurrencedygtig og effektiv, grøn energiproduktion i mange år frem”, siger Flemming Ougaard, COO i MHI Vestas.

Innovative partnerskaber

ESVAGT og MHI Vestas har samarbejdet om servicering af havmølleparker siden 2010, og så sent som i 2017 begyndte den nybyggede ’Esvagt Mercator’ med servicering af parkerne ’Nobelwind’ og ’Belwind 1’ i belgisk farvand for MHI Vestas.

De to nye skibe bliver i et helt nyt 831L-design, som indarbejder både ESVAGT’s og MHI Vestas’ mangeårige erfaringer fra offshore vind:

”Vi er stolte af at kunne fortsætte det nære partnerskab og sammen med MHI Vestas sætte barren for innovation og langsigtede løsninger. Vi glæder os til at kunne præsentere 831L som endnu en kundetilpasset Service Operation Vessel (SOV), hvor vi kombinerer kundens ønsker og behov med vores kompetencer og erfaring for dermed at sikre den mest optimale og omkostningseffektive løsning”, siger Søren Karas, CCO i ESVAGT.

ESVAGT har aktuelt fem SOV’er og en sjette på vej – med de to nye skibe vil ESVAGT have i alt otte specialdesignede vindmølleskibe. Det understreger ifølge ESVAGT’s nytiltrådte CEO Peter Lytzen ESVAGT’s store vækstambitioner på vindmarkedet:

”Det er tillidsfulde og innovative partnerskaber, der har været med til at udvikle ESVAGT til markedsleder på offshore vind. Det er de relationer, vi skal bygge videre på, når vi skal løfte vores ambitioner på offshore vind”, siger Peter Lytzen.

FAKTA:

De nye SOV-skibe model 831L bliver de mest avancerede SOV’er til dato. ESVAGT designer skibene sammen med norske Havyard, som ESVAGT tidligere har udviklet SOV’erne ’Esvagt Froude’, ’Esvagt Faraday’, ’Esvagt Njord’ og ’Esvagt Mercator’ med.

Design 831L er 70,5 meter langt med plads til op til 60 personer. Skibet er bygget med henblik på maksimal brændstofeffektivitet og er indrettet med walk-to-work gangvej og ESVAGT’s specialdesignede daughter craft, samt mange andre funktioner.

Om parkerne

Den hollandske havmøllepark Borssele III-IV 31 km ud for Hollands sydvestlige kyst bliver på 730 MW og vil dække et areal på 122 km2. Den 146 km2 store britiske havmøllepark Triton Knoll 33 km ud for den britiske østkyst bliver på 860 MW. Moray East ligger 22 km fra den britiske kyst og dækker 295 km2. Alle tre parker forsynes med MHI Vestas 9,5 MW turbiner og vil producere nok energi til 1,8 million huses årlige forbrug.

Du kan møde ESVAGT og høre mere nyt fra rederiet på WindEnergy Hamburg den 25.-28. september. Du finder ESVAGT i Hal B4 stand 401.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.