Få vores nyheder på mail

ESVAGT skal servicere Dudgeon Offshore Wind Farm

Pressemeddelelse   •   Okt 06, 2015 14:35 CEST

Norske Havyard Ship Technology i Leirvik har designet skibet. Skroget bygges i Gdansk på værftet Nauta Shipyard, og vil i januar 2016 være klar til at blive trukket til Leirvik for udrustning.

Fra efteråret 2016 skal et nyt ESVAGT SOV servicere Dudgeon Offshore Wind Farm i engelsk sektor for Statoil. Skibet er bestilt ved Havyard.

ESVAGT fortsætter med at konsolidere sig på markedet for offshore wind. Senest har Statoil indgået aftale med ESVAGT om levering af et SOV skib til servicering af Dudgeon Offshore Wind Farm ud for Great Yarmouth i engelsk sektor. Levering er sat til september 2016.

Skibet vil i udgangspunktet være det samme Havyard-design som ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’; ESVAGTs to andre purpose build wind service operation vessels (SOV), som servicerer Siemens på offshore wind parkerne Baltic 2 og Butendiek.

- Vores egne erfaringer og kundens tilbagemeldinger fra den første tid med ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’ har vist, at begge skibe til fulde lever op til forventningerne, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT:

- Designmæssigt er vi helt på linje med det oprindelige. De ændringer, der kommer på den nye SOV, skal dels imødekomme kundens specifikke ønsker og dels justere og forbedre nogle mindre områder baseret på den praktiske erfaring med SOV’erne, vi nu har fået, siger han.

Ændringer og justeringer

Blandt ændringerne på det nye SOV i forhold til de oprindelige er et gangway system fra en anden producent. De øvrige SOV’er har haft stor succes med Ampelmann-gangway systemer, men på det nye SOV er den norske producent UpTime valgt. Desuden er placeringen ændret til styrbordsside.

Basehavnen i Great Yarmouth har ikke kraner, der kan løfte containerne fra kaj til skib, så det må skibet selv kunne. Derfor får skibet også en agter-kran, som kan løfte 24 tons.

Af øvrige tilpasninger kan nævnes, at den hydrauliske lift/elevator er forøget fra 1t til 2t, AHC-kranen er ligeledes forøget fra 1t til 2t; der er placeret en ekstra traverskran på M-deck; mulighed for dybgang på 5 m under specielle lastekonditioner samt forøget kapacitet på bow thrustere fra 2 x 800 kW til 2 x 1000 kW.

Der ændres også lidt på antallet af kamre - skibet får 58 single kabiner med bad/toilet mod 60 i ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.