Få vores nyheder på mail

ESVAGT skal servicere stor britisk havmøllepark

Pressemeddelelse   •   Jan 15, 2015 10:54 CET

ESVAGT vinder endnu en ordre på serviceskib til havmølleparker.

ESVAGT fortsætter sin konsolidering på markedet for offshore vindenergi.

Kort før jul indgik ESVAGT kontrakt på servicering af havmølleparken ’Dudgeon Wind Farm’; en godt 400 MW stor havmøllepark ved den engelske østkyst. Parken skal fra efteråret 2016 serviceres af et ESVAGT SOV (Service Operation Vessel) serviceskib, der er specielt udviklet til formålet.

Ordren løber i fem år plus optioner og er, ifølge ESVAGTs adm. direktør Søren Nørgaard Thomsen, ’signifikant’ for rederiet:

- Vi er stolte af, at Statoil som operatør for Dudgeon offshore vindmøllepark viser os tilliden og tror på både vores koncept og kompetencer, siger Søren Nørgaard Thomsen.

Rette strategi

ESVAGT har de senere år arbejdet målrettet på at etablere sig inden for offshore vind. I begyndelsen af 2015 vil to nybyggede ESVAGT-skibe begynde serviceringen af havmølleparkerne ’Baltic 2’ & ’Butendiek’ og med Dudgeon Wind Farm har ESVAGT nu fire væsentlige kontrakter på serviceskibe til havmølleparker.

Det bekræfter Søren Nørgaard Thomsen i, at ESVAGT har valgt den rette strategi:

- Vores målrettede engagement på offshore vind har vist sig at være rigtigt, og vi glæder os til at etablere os yderligere inden for forretningsområdet, siger Søren Nørgaard Thomsen.

Den nye ordre ventes at betyde cirka 40 nye arbejdspladser i ESVAGT.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.