Få vores nyheder på mail

ESVAGT speaks English

Pressemeddelelse   •   Sep 18, 2013 15:24 CEST

Tilbud til medarbejderne om maritimt engelskkursus har medført en strøm af tilmeldinger. ”Dejligt med stor interesse”, siger Nick Ørskov.

ESVAGT HR-chef Nick Ørskov fik sig en overraskelse, da han tilbød medarbejderne et firmabetalt kursus i maritimt engelsk – og toppede det op med et løntilskud.

- Vi havde fået et par henvendelser omkring engelskkurser fra nogle af vores søfolk, og på den baggrund tog vi en dialog med VUC om at sammensætte et kursus, der kunne dække vores behov, siger Nick Ørskov.

Han havde på den baggrund regnet med en halv snes tilmeldte for at starte holdet op, og havde sat et deltagerantal på 20-25 stykker som kriteriet for succes. Men det var langt under målet:

- Vi fik 65 henvendelser fra kolleger, som havde ønske om at være med, så i stedet for én underviser endte vi med tre, siger Nick Ørskov.

ESVAGT betaler kurset og giver løn til folk for at deltage – sidstnævnte dog afhængigt af uddannelsesniveau. Det store deltagerantal betyder, at ESVAGT må af med lidt mere til kurset end det, man oprindeligt havde regnet med.

- Det er nok første gang, nogen hører mig være glad for et højere omkostningsniveau, men i det her tilfælde er jeg. Det er et udtryk for, at der er en interesse i at dygtiggøre sig, og det er dejligt – det kan vi som arbejdsplads kun være glade for. Vi er en international virksomhed, som opererer fra Ægypten til Nordnorge, og der er et stigende behov for at kunne sprog, siger Nick Ørskov.

Deltagerne på kurserne fordeler sig i øvrigt ligeligt indenfor alle medarbejdergrupper.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.