Få vores nyheder på mail

ESVAGT Standard

Pressemeddelelse   •   Feb 10, 2015 13:47 CET

Medarbejderne har sat deres egne ord på ESVAGTs DNA. Det er blevet til ESVAGT Standard, hvilket er det, der gør ESVAGT unik.

ESVAGT har gennem mange år haft sine kerne værdier; et sæt nedfældede værdier, som alle sætter en ære i at efterleve. Desuden har man et sæt politikker, der er styrende for det daglige arbejde.

Men man har også en særlig DNA, som har været en anderledes flyvsk størrelse. Gennem det sidste halve år er der blevet arbejdet på at sætte ord på, hvad det er, der får kunderne til at vælge ESVAGT – og hvad der kendetegner de medarbejdere, der går rundt med et ESVAGT logo på arbejdstøjet. Processen har nu udmøntet sig i ’ESVAGT Standard’.

- Vi har talt om ’ESVAGT-ånden’ og ’ESVAGT-kulturen’ i mange år, siger adm. direktør Søren Nørgaard Thomsen:

- Men vi har aldrig fået defineret præcis, hvad vi mener med det. Hvad er det, der er så specielt ved ESVAGT og vores måde at arbejde på? Vi synes alle sammen, vi ved det, men vi har måske alligevel haft hver vores opfattelse af, hvad det er. Nu har vi sammenfattet det, vi står for, i ESVAGT Standard, siger han.

Et koncentrat

Legenden vil vide, at en billedhugger engang blev spurgt, hvordan han dog kunne skabe så livagtig en elefant ud af en stor sten.

”Nemt nok”, svarede billedhuggeren: ”Jeg fjerner blot det, der ikke ligner en elefant”.

Sådan er ESVAGT Standard også blevet til.

- ESVAGT Standard er et koncentrat af det, ESVAGT allerede er, siger ledelses- og organisationsudvikler Anett Egsgaard fra Egsgaard HR, som har faciliteret tilblivelsen af ESVAGT Standard. I processen er blyanten spidset mere og mere til:

Søfolkene var de første, der tilbage i juni måned blev opfordret til at sætte ord på, hvad der kendetegner ESVAGT. Det kom der mange gode input til.

- Der har så efterfølgende været en dialog om disse input. Ved at fjerne det, der mudrer billedet, har vi forenklet og præciseret budskabet, så det bliver tilgængeligt for alle, siger hun.

ESVAGT Standard har blandt andet været et tema på officersseminarer og i workshops, hvor man har arbejdet på at nå frem til en fælles definition af, hvad man opfatter som ESVAGTs måde at gøre tingene på. Man har også indsamlet eksempler på, hvor ESVAGT Standard efterleves i hele rederiet.

- Når vi har drøftet ESVAGT Standard på officersseminarerne, som vi har gennemført fire af med deltagelse af mellem 50 og 60 kolleger på hver, har modtagelsen været rigtig god.

- Vi spurgte, om det var nyt for dem – og det var det ikke. En deltager sagde: ”Jamen det er jo bare sådan, vi allerede er”, siger Anett Egsgaard.

Skal give mening

Det er en væsentlig pointe, at ESVAGT Standard ikke indeholder noget nyt, understreger Søren Nørgaard Thomsen:

- Det er ikke en fiks ide født på kontoret, og det er ikke noget, der er tilført firmaet udefra. Afsættet er de ting, vi allerede har, allerede gør og allerede er. Vi har fået rigtig mange gode input fra skibene og organisationen på land. På den baggrund har vi skarpt formuleret, hvad det er, der gør ESVAGT unik, siger han.

ESVAGT Standard kommer således i høj grad fra medarbejderne, og det er også der, ESVAGT Standard skal leve videre.

- ESVAGT Standard skal leve i hele virksomheden. Vi gør det allerede mange steder, men måske ikke altid 100 procent. Det skal også være en guide til nye kolleger. Når nye folk kommer ind i rederiet, så skal ESVAGT Standard være en hjælp til at forstå, hvad vi forventer af dem, siger Søren Nørgaard Thomsen.

Anett Egsgaard supplerer:

- Det er vigtigt, at ESVAGT Standard er nærværende og til at bruge i hverdagen. Hvis man formulerer nogle forventninger, som medarbejderne ikke kan identificere sig med, så er det i bedste fald spildt. Feedbacken fra kollegerne har været, at ESVAGT Standard giver rigtig go’ mening. Og det var præcis det, vi ville opnå, siger hun.

 

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.