Få vores nyheder på mail

ESVAGT uddanner flere end noget andet dansk rederi

Pressemeddelelse   •   Feb 10, 2015 10:04 CET

Rekruttering af kompetente medarbejdere er afgørende for rederiets vækst. Derfor uddanner ESVAGT selv fremtidens søfolk.

ESVAGT er et rederi i udvikling, og det samme er en meget stor del af de kolleger, der arbejder i virksomheden; i flåden såvel som på land.

Nick Ørskov, Head of People & HR i ESVAGT, anslår, at omkring 160 kolleger i ESVAGT lige nu er i gang med et uddannelsesforløb, heraf er hele 135 ubefarne fra skoleskibe og søfartsskoler i gang med deres uddannelse. Det gør ESVAGT til det rederi i Danmark, der uddanner suverænt flest søfolk:

- Vi gør det fordi vi tror på, der er en fremtid for både branchen generelt og for os i særdeleshed, siger Nick Ørskov:

- Den fremtid kræver, at vi hele tiden kan udvide og supplere op med kompetent og relevant uddannet personale. Skal vi kunne det, må vi tage ansvaret for at uddanne dem, vi skal bruge. De vækstambitioner, vi har som rederi, kan vi ikke honorere ved at slå stillingerne op. Vi må uddanne og forme de mange søfolk selv, siger han.

En karrierevej

De mange ubefarne kolleger er ofte i gang med et uddannelsesforløb, hvor de vender tilbage på skolerne til videre uddannelse og kommer ud som befarne skibsassistenter. En del af dem læser videre til maskinist, mester eller navigatør, og størsteparten vender før eller siden tilbage til ESVAGT. Rederiet har en ambition om, at mindst 60 procent skal komme retur, når deres uddannelsestid er forbi – aktuelt er andelen væsentligt højere:

- Vi gør meget ud af, at man ikke blot er her i en læretid og dernæst sendes videre til noget andet. Når man er her, så er man i gang med at vokse og udvikle sig. Hvis man gerne vil gøre karriere, så vil vi gerne gøre det muligt. Der er mange kolleger i ESVAGT, som har gjort karriere i rederiet, siger Nick Ørskov.

Gevinsten er stor for både medarbejdere og rederi. Medarbejderne kan vokse og udvikle sig med opgaverne, og rederiet kan både tilbyde attraktive karrieremuligheder og lære folk op fra grunden:

- Det er en kæmpe fordel, at vi kan ny-ansætte folk med ESVAGT-erfaring og kendskab til ESVAGT-standarden, siger Nick Ørskov.

Han undrer sig over, at et relativt lille rederi som ESVAGT kan være det rederi, der med afstand uddanner flest:

- Vi uddanner dem, vi skal bruge. Vi kan ikke vide noget om, hvad andre i branchen venter sig af fremtiden, men det vil undre mig, hvis vi er det eneste rederi, der får brug for søfolk de kommende år, siger han

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.