Få vores nyheder på mail

ESVAGT udnævner Jakob Thomasen til formand

Pressemeddelelse   •   Apr 26, 2018 11:00 CEST

Jakob Thomasen er ny bestyrelsesformand for ESVAGT. Han tiltræder 1. maj 2018.

ESVAGT, der har specialiseret sig i sikkerhed og support til søs, har udnævnt Jakob Thomasen til formand med start fra 1. maj 2018.

Jakob kommer med mere end 30 års erfaring fra transport- og olie & gasindustrierne, opnået fra over 28 år ved A. P. Møller – Mærsk. De sidste syv år af denne tid var han administrerende direktør for Maersk Oil samt medlem af Maersks Executive Board.

Jakob er formand for DHI Group, som er verdensførende inden for rådgivning og digitale løsninger i vandsektoren, bestyrelsesmedlem i Lundin Petroleum AB, et førende selskab i olie- & gasindustrien, samt bestyrelsesmedlem ved Københavns Universitet. Han er også formand for Rådgivningskomiteen ved Hempel CoaST forskningscenter ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Ud over dette rådgiver Jakob ledere og bestyrelser i at gennemføre radikale forbedringer inden for sikkerhed og drift.

ESVAGT vil nyde godt af Jakobs ledelseserfaring. Ud over dette vil hans omfattende erfaring inden for olie & gas- samt transport-markederne, såvel som hans særlige fokus på sikkerhed, være uvurderlig for firmaet fremadrettet.

Kristian Ole Jakobsen, konstitueret administrerende direktør hos ESVAGT siger: ”Det bliver fantastisk med Jakob som formand. Jeg er sikker på, at ESVAGT vil kunne drage nytte af Jakobs omfattende erfaring og kendskab til de markeder, vi opererer i. Jakob har endvidere en stærk passion for sikkerhed, som går hånd-i-hånd med vores ”value proposition” over for både medarbejdere og kunder.”

ESVAGT’s ejere siger: ”Vi er meget tilfredse med udnævnelsen af Jakob som formand. 3i og AMP er overbeviste om at hans erfaring samt ledelsesevner, vil hjælpe ESVAGT med at yde en endnu bedre service til deres kunder og vil være afgørende, efterhånden som vi fortsætter med at vækste ESVAGT.”

Jakob Thomasen kommenterer: ”Det er mig en stor fornøjelse at tage denne rolle. ESVAGT er en fantastisk virksomhed - og med udsigt til vækst går vi en spændende fremtid i møde. Jeg kender ESVAGT og dets marked godt fra min tid i offshore industrien og ESVAGT’s services passer perfekt i min portefølje af sikkerhedsrelaterede aktiviteter.”

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.