Få vores nyheder på mail

ESVAGT udnævner ny CEO

Pressemeddelelse   •   Aug 22, 2018 10:00 CEST

Peter Lytzen er ny CEO for ESVAGT.

ESVAGT, førende i sikkerhed og support til søs, har udnævnt Peter Lytzen som CEO fra 1. september 2018.

Peter har mere end 30 års erfaring og har haft flere ledende stillinger i offshore industrien. Senest har han været medlem af Teekay Offshores Executive Team og CEO for Teekay Petrojarl. Peter har tidligere været Vice President i Maersk Drilling, med ansvar for FPSO aktiviteterne og Project Director i Maersk Oil på en række projekter i Nordsøen.

ESVAGT’s bestyrelsesformand, Jakob Thomasen kommenterer, “Vi glæder os over at kunne byde Peter velkommen i ESVAGT teamet. Hans baggrund inden for ledelse i offshore og shipping samt hans erfaring fra investorsiden gør ham til den helt rigtige leder for ESVAGT. Peter vil sikre, at ESVAGT kan tilbyde kunderne endnu mere innovative og konkurrencedygtige løsninger. Jeg vil benytte lejligheden til at takke vor konstituerede CEO, Kristian Ole Jakobsen, som har gjort et fremragende stykke arbejde de seneste ni måneder. Kristian vil, som stedfortrædende CEO, fortsat spille en helt central rolle i ESVAGT.”

Peter Lytzen kommenterer, “Jeg er meget stolt over at skulle være en del af ESVAGT, som har et meget stærkt brand, imponerende resultater samt en organisation af kompetente og dedikerede kolleger til søs og på land. Siden jeg begyndte i branchen i starten af 80’erne har jeg set ESVAGT vokse og har været imponeret over at se, hvordan selskabet har udviklet sig fra rederi med ganske få skibe til en succesfuld international virksomhed. Derfor glæder jeg mig til at blive en del af teamet og til at lede ESVAGT i fortsat at levere sikre, pålidelige, innovative og omkostningseffektive løsninger til kunderne i olie og vindindustrien.

Kristian Ole Jakobsen tilføjer, ”Det har været et privilegium at føre ESVAGT gennem transitionsperioden, hvor vores succes er blevet muliggjort af et fantastisk team. Jeg ser frem til at være en del af holdet, der skal videreføre ESVAGT’s succes og sikre fremtiden for selskabet.”

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.