Få vores nyheder på mail

ESVAGTs næste ERRV godt i søen

Pressemeddelelse   •   Feb 16, 2018 07:42 CET

H-053 kort tid efter søsætningen fra Cemre Shipyard.

H-053 er søsat – 3 måneders arbejde venter endnu, før skibet er klar til 12 års kontrakt på Syd Arne-feltet. 

Det 82 meter lange ERRV H-053 blev søsat fra Cemre Shipyard i Tyrkiet i starten af januar.

Nu venter yderligere 3 måneders arbejde på værftet, før skibet kan sætte kursen mod Esbjerg.

”Der er konstant ca. 170 mand i arbejde ombord nu, hvor den største enkeltopgave er installationen af det brændstofoptimerende Blue Drive-system”, siger John Laustsen, Project Director i ESVAGT:

H-053 bliver et af de største og mest moderne ERRV’er i ESVAGT’s flåde. Charteren for de næste 12 år med Hess på Syd Arne-feltet indeholder nye opgaver. De seneste 17 år har ESVAGT serviceret Hess på Syd Arne med stand by-skib, forsyningsskib og med opkobling til tankskibe. Fremover skal ESVAGT ydermere levere service, vedligehold og inspektion af slangesystemet. Desuden vil det nye ERRV gøre det muligt at servicere arbejdet på de ubemandede platforme i området; noget, som hidtil har været varetaget af specialskibe. 

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.