Få vores nyheder på mail

ESVAGT’s ny SOV til Vestas er klar

Pressemeddelelse   •   Jan 11, 2021 10:00 CET

ESVAGT’s nybyggede SOV 'Esvagt Schelde' er nu klar til at gå i arbejde for Vestas i Borssele 3-4 og Northwester 2 vindparker.

Klart skib: På trods af både langvarig corona-nedlukning og økonomiske problemer på værftet er ESVAGT’s nybyggede SOV 'Esvagt Schelde' nu klar til at gå i arbejde for Vestas i Borssele 3-4 og Northwester 2 vindparker.

NHST-146, eller rettere 'Esvagt Schelde', som er den første af tre nybyggede SOV’er til Vestas, er blevet færdigbygget og accepteret af Klasse og ESVAGT, og har været på plads i basehavnen i Oostende siden den 8. januar.

Forud er gået en lidt atypisk proces, siger ESVAGT projektchef, Gerner Eskelund:

”Først blev Havyard Shipyard ramt af en økonomisk krise, som stoppede arbejde på værftet i flere måneder. Arbejdet på flere af de helt centrale dele af skibet måtte vente – f.eks. på dele af det det elektriske udstyr, og først efter en genforhandling med banker og værft kom arbejdet i gang igen. Heldigvis fortsatte konstruktionen af de tre skrog på værftet i Tyrkiet, Cemre Shipyard”, siger han.Det holdt imidlertid til efteråret, hvor værftet i Norge desværre tillige blev ramt af en corona-nedlukning. I alt blev ca. 20% af medarbejderne på værftet testet positive, og værftet åbnede først op igen flere uger senere, efter sundhedsmyndighederne havde indført forskellige skærpede retningslinjer for kontrol og arbejdsprocesser.

Løfte i flok

”Vi har været gode til at speede processen op de steder, hvor vi kunne, for at indhente noget af den tabte tid. Blandt andet har vi haft flere kollegaer tilknyttet værftet for at sikre forøget fokus på alle processer. Det har hjulpet, men leveringen af skibet blev dog samlet lidt forsinket”, siger Gerner Eskelund.

Hindringerne har betydet, at man nu er klar til at gå i charter et par måneder efter den oprindelige leveringstid – bestemt ikke planlagt, medgiver Kristian Ole Jakobsen, DCEO i ESVAGT, men:

”Vi er taknemmelige for, at vi har stærke samarbejdspartnere i Vestas, Cemre Shipyard, Havyard Design & Solutions og New Havyard Ship Technology, som har udvist forståelse, fleksibilitet og stor vilje til at løfte i flok, når der er brug for det. Ligeledes at Havyard i en vanskelig situation har gjort sit til at imødekomme behov og ønsker. Endelig kan vi være tilfredse med, at ESVAGT også i dette tilfælde har styrken til selv at disponere og træffe de beslutninger, der er bedst for kunden”, siger han.

Det solide samarbejde fremhæves også af Henrik Baunsøe, kaptajn på 'Esvagt Schelde':

”Vi har haft et fremragende samarbejde med Vestas om test og afprøvning af udstyr for at sikre en optimal idriftsættelse. Samarbejdet mellem besætning og kontor har ligeledes fungeret upåklageligt her i opstartsfasen. Og sidst men ikke mindst skal besætningerne roses for deres ekstraordinære indsats med at klargøre skibet, efter vi overtog det fra værftet.”

FAKTA:

'Esvagt6 er den første af tre nybygninger til Vestas. Skibene skal operere i parkerne Borssele 3-4 (NL), Northwester 2 (B), Triton Knoll (UK) og Moray East (UK), og vil i alt bidrage til at levere mere end 2.500 MW grøn energi fra 2021 og op til femten år frem.

Alle tre skibe får skrog bygget på Cemre Shipyard i Tyrkiet, hvorefter skibene færdiggøres af Havyard i Norge.

De to næste skibe skal leveres senere i 2021.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1000 medarbejdere on- og offshore.