Få vores nyheder på mail

Farvel til ’Esvagt Omega’

Pressemeddelelse   •   Maj 17, 2016 10:37 CEST

Sådan så hun ud, da ESVAGT hentede ’Esvagt Omega’ i Norge i 1987. Ole Andersen, daværende direktør i ESVAGT, var glad for at få skibet ind i flåden og for de muligheder, ’Esvagt Omega’ bragte med sig for rederiet.

’Esvagt Omega’ har bistået i 13 redningsaktioner og reddet 48 menneskeliv. Nu skal hun skrottes.

Det var et markant kapitel i ESVAGTs historie, som fik sit sidste punktum fredag den 6. maj, hvor rederiet strøg flaget fra ’Esvagt Omega’ efter 28 års tro tjeneste.

Skibet er bygget i 1976, og 40 års hårdt arbejde på Nordsøen har sat sine spor – derfor skal ’Esvagt Omega’ nu på fortjent pension.

- Det er både med vemod og taknemmelighed, vi tager afsked. ’Esvagt Omega’ har haft en enorm betydning for, hvordan det er gået rederiet, siger ESVAGTs administrerende direktør, Søren Nørgaard Thomsen, som opfordrede gæsterne til afskedshøjtideligheden til at reflektere over bedrifterne fra skib og besætning.

For der var nok at tænke over. Sideløbende med sit daglige arbejde med standby- og supply-duties har ’Esvagt Omega’ været aktiv i flere redningsaktioner end noget andet skib i ESVAGT’s flåde. I alt har de skiftende besætninger på ’Esvagt Omega’ bistået ved 13 aktioner, hvor i alt 48 mennesker er blevet bjærget. Mest kendt er aktionen fra august 1990, hvor beboelsesriggen ’West Gamma’ kæntrede i Nordsøen, og hvor ’Esvagt Omega’ reddede 30 personer op af vandet.

Skipper Hans Andreasen var on scene commander den nat i Nordsøen:

- Det var en begivenhed, der formede meget for rederiet og for mig. Det er en vemodig og sørgmodig dag i dag, men også en dag, hvor vi skal huske på alt det, vi har lært med det her skib. Da vi fik ’Esvagt Omega’, havde vi stort set ingen erfaring i det arbejde, vi kom i gang med. Men det fik vi med ’Esvagt Omega’. Skibet har været med på mange gode jobs og bidraget til at udbrede ESVAGT-kulturen til andre skibe, siger Hans Andreasen.

Repræsentanter fra både Maersk Olie, som havde kontrakt med ’Esvagt Omega’ i skibets første 11 ESVAGT-år, og Hess, som har haft kontrakten de seneste 17 år, takkede rederi og skiftende besætninger for godt udført arbejde:

- Det har altid været nemt og trygt at løse opgaver med jer, sagde Jan Højer, Operations Manager, Hess Denmark.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.