Få vores nyheder på mail

Farvel til 'Esvagt Protector'

Pressemeddelelse   •   Nov 04, 2016 08:14 CET

’Esvagt Protector’ smed den 3. november 2016 for sidste gang trosserne i Dokhavnen i Esbjerg. Kursen er sat mod Frederikshavn, hvor skibet nu vil blive ophugget.

’Esvagt Protector’ blev bygget i 1969 på Rosslauer Schiffswert i Tyskland. I 1990 medvirkede skibet i den største redningsaktion i ESVAGTs historie, hvor ’Esvagt Omega’ og ’Protector’ i en koordineret aktion reddede 46 personer fra den kæntrede beboelsesrig, West Gamma.

ESVAGT ønsker skibet en god og sikker sidste rejse og sender samtidig en tak til de skiftende besætninger gennem tiden.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.