Få vores nyheder på mail

Første erfaringer med SOV er gode

Pressemeddelelse   •   Jun 03, 2015 11:09 CEST

’Esvagt Froude’ er chartret ind for Siemens Wind Power i fem år med option på yderligere fem år, og ’Esvagt Faraday’ er chartret ind for ti år med option på yderligere fem år.

SOV’erne ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’ godt i gang på havmølleopgaver. 

ESVAGTs seneste nybygninger, SOV’erne ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’, er ikke bare nye skibe men også et helt nyt koncept for servicering af havmølleparker – og dermed indgang til opgaver i nye markeder.

Skibene skal servicere havmølleparker. Og selvom parkerne endnu ikke er operationelle, så er både ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’ i fuld gang med at gøre sig de første erfaringer med arbejdet.

’Esvagt Froude’ skal arbejde på Baltic II i Østersøen for Siemens Wind Power. Men da parken ved levering af skibet endnu ikke stod færdig, har ’Esvagt Froude’ været på et andet job i Westermost Rough; en park under opførelse ud for Grimsby i engelsk sektor.

- Mange af opgaverne på Westermost Rough minder om det, vi skal arbejde med i Baltic II, siger Ib Hansen, Head of Commercial i ESVAGT:
- Det er en park, der er under opførelse, og derfor har der været stor travlhed fra første dag. Det har været rigtig godt til at træne overførsler af mølleteknikere fra skib til WTG med henholdsvis ’Walk-to-Work’ gangway-system og de to Safe Transfer Boats ombord, ESVAGT STB© 7B og ESVAGT STB© 12A. Vi har endnu ikke haft lejlighed til at teste overførselsmetoderne i meget hårdt vejr, men vi har gjort os de første gode erfaringer med at arbejde i kraftig vind, siger han og uddyber yderligere. For begge skibe gælder, at vi har skullet lære nye skibe at kende på nye markeder med nye kunder ombord – vel at mærke på nogle andre charters end det, der oprindeligt var planlagt. På den baggrund er vi glade for, at begge skibe præsterer som forventet, og at kunden roser besætningerne for godt udført arbejde, 

Ros til besætning

’Esvagt Faraday’ skulle være begyndt på vindmølleparken Butendiek ud for Sild, men også her var skibet klar før parken. Derfor har ’Esvagt Faraday’ været tilknyttet Borkum Riffgrund i den tyske del af Nordsøen, hvor endnu en havmøllepark er under opførelse.

Også her har man gjort sig gode og nyttige erfaringer med overførsler og samarbejdet med kunden på opgaven. Med op til 40 mølleteknikere boende på skibet har ESVAGT også demonstreret, at man kan løse opgaven med at være vært og have kunden tæt på.

- Det kræver et andet mindset af vores besætning, når kunden er med ombord, og man skal samarbejde så tæt sammen, som tilfældet er her. Tilbagemeldingen fra kunden har været positiv: Vi får ros for både det operationelle niveau og for opholdet. Vi glæder os især over, at besætningerne anerkendes for deres faglighed, store professionalisme og dedikation til arbejdet, siger Ib Hansen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.