Få vores nyheder på mail

Første etape på nyt SOV til Dudgeon Wind Farm vel gennemført

Pressemeddelelse   •   Jan 29, 2016 13:24 CET

Serviceskibet til havmølleparken Dudgeon Wind Farm har forladt værftet i Gdansk. Udrustning følger ved Havyard i Norge.

Med udgangen af januar søsatte Nauta Shipyard i Gdansk skroget af ESVAGT’s seneste nybygning; SOV-skibet til servicering af Statoil i Dudgeon Wind Farm i den engelske sektor.

Skibet, som har fået stål- og malerarbejde udført i Gdansk, skal herefter på slæb til Havyard Ship Technology i Leirvik, hvor den videre udrustning og færdiggørelse finder sted.

- Designmæssigt læner vi os meget op ad ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’, som også er designet ved Havyard, og som arbejder i havmølleparker efter samme koncept som det, Statoil vil benytte i Dudgeon Wind Farm, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT.

Skibet adskiller sig dog lidt fra ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’ på enkelte specifikationer, eksempelvis får det nye skib agter-kran samt ekstra kraftige hydrauliske lift/elevator og AHC-kran samt forøget kapacitet på bow thrustere. Desuden er gangway-systemet leveret af Up-Time i Norge, og skal placeres i styrbordside af skibet.

Skibet skal leveres i september 2016 til havmølleparken og følger tidsplanen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.