Få vores nyheder på mail

Første nybygning der ikke kan sejle

Pressemeddelelse   •   Nov 07, 2013 09:45 CET

ESVAGTs nye domicil får et elegant udseende. Den markante glasfacade på toppen bliver indrettet til kantine og mødefaciliteter med en terrasse rundt om. Bygningen er hævet, så der tages højde for stormflod og ekstrem højvande.

ESVAGT er vokset ud af rammerne på Adgangsvejen og bygger nu nyt domicil ved kajkanten. Indflytning i sommeren 2014.

Nybyggerier har der været flere af i ESVAGT de senere år, hvor rederiet har søsat stribevis af skibe.

Næste nybygning bliver på land. ESVAGT har købt IAT’s base og pakhus ved Dokhavnen og opfører her et nyt hovedsæde med plads til cirka 70 medarbejdere samt væsentligt forbedrede værksteds- og lagerfaciliteter.

- Vi er vokset ud af rammerne her og har gennem et stykke tid været på udkig efter et alternativ, siger Bjarne Poulsen, Chief Financiel Officer i ESVAGT.

- Vi har ønsket at samle aktiviteterne på én adresse og samtidig skabe mere plads til den vækst, vi har oplevet og forventer fortsætter i de kommende år. Samtidig får vi en unik beliggenhed, fordi vores skifteskibe kan ligge til ved siden af vores landbaserede faciliteter og dermed skabe mulighed for større tilknytning mellem vores søfolk og den landbaserede organisation. Hertil kommer, at vores nuværende rammer i såvel administration samt værksteds- og lagerfaciliteter er et stykke fra det optimale omkring indretning. Så vi slår 3-4 fluer med ét smæk, siger han.

Plads til vækst

Domicilet bliver på knap 2.000 kvadratmeter mod de 850, der er i det gamle sømandshjem, som ESVAGT har administration i nu. Værksted og lagerbygningerne, som findes på grunden ved Dokhavnen i dag, skal renoveres, og det vil yderligere give 2.200 kvadratmeter lager og værksted mod de 800 kvadratmeter, der er i dag. I alt har ESVAGT lejet 18.500 kvadratmeter jord af havnen foruden førsteretten til kajkanten i indre del af Vestre Dokkaj.

- Det er en markant stigning i areal, men der har også været brug for det gennem længere tid. Med det nye domicil fremtidssikrer vi os, for der er taget højde for både den nuværende pladsmangel og den vækst og fortsatte ekspansion, vi forventer, siger Bjarne Poulsen.

ESVAGTs lokaler på Fiskerihavnsgade er solgt, og administrationen på Adgangsvejen er ligeledes på vej til at blive sat til salg. Byggeriet af den nye administrationsbygning ventes færdigt i løbet af sommeren/efteråret 2014.

Fakta

ESVAGT opfører bygningen på lejet grund. Havneområdet er ejet af Esbjerg Kommune og kan ikke købes men kan lejes – og det gør ESVAGT; foreløbigt i 30 år, som er den maksimalt mulige lejeperiode. Der bliver etableret adgang fra Dokvej (’Fanøfærge-vejen’).

Det er arkitekterne Arkitema, der vandt konkurrencen om at bygge ESVAGTs nye domicil. Ingeniør’ne er byggerådgiver på projektet.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.