Få vores nyheder på mail

FRB certifikat skal sikre kompetenceniveau

Pressemeddelelse   •   Maj 17, 2016 14:58 CEST

Bådsejlads er fagkundskab, der gør en forskel. ESVAGT vil systematisere sine bådkompetencer for at styrke overblikket over besætningen, så der altid er de ønskede kompetencer til stede. (Foto: Rasmus Christoffersen)

Systematisk tilgang skal sikre det optimale kompetenceniveau til FRB-sejlads i alle skibes besætninger.

De senere års vækst i skibe og personel i ESVAGT har medført et ønske om en mere formel registrering af kompetenceniveauet blandt de mange søfolk.

- Det er ESVAGT’s kernekompetence at levere kompetent redning til søs, siger Asger Stürtzel Sørensen, Fleet Manager i ESVAGT:

- De senere års vækst for ESVAGT har betydet, at vi i dag har flere end 800 søfolk. Hver dag skal Crewing sammensætte besætninger, der sikrer det kompetenceniveau, man kan forvente i henhold til ESVAGT Standard. I en flåde af den størrelse, som vi har i dag, kræver det en mere systematisk oplæring og registrering af kompetencerne, end vi har arbejdet med tidligere, siger han.

Derfor er ESVAGT’s FRB-coaches nu i gang med at auditere hver enkelt besætning og udstyre hver enkelt sømand med et FRB certifikat, der præcis viser hans eller hendes kompetenceniveau.

- Vi ved, vi er dygtige til at sejle både. Det har vi altid været, og vi træner i det dagligt, fastslår Steffen Rudbech Nielsen, Head of Ship Management Operation:

- Det, vi ønsker, er at sikre, at vi altid har det optimale kompetenceniveau, som er enkelt at overskue. De dygtigste kolleger skal lære fra sig, så vi hele tiden hæver kompetenceniveauet. Det kræver, at der er den største kompetence til rådighed i hver besætning, og det kan vi sikre ved at kende den enkeltes kompetenceprofil, siger han.

Brug bådens erfaring

Redning er en vanskelig disciplin, og sikker sejlads i en hurtigtgående FRB i høj sø er krævende.

- Det er en udfordring at sætte en formel op for en kompetence, der er så fysisk som at være en dygtig bådfører, siger Asger Stürtzel Sørensen:

- Vi har fået rigtig god feedback fra kollegerne i flåden og løbende tilpasset FRB kompetencecertifikat, så de praktiske kompetencer får den vægt, de skal have. Den største del af kompetencevurderingen afgøres derfor også af den oplevelse, vores FRB-coaches har af at sejle sammen med bådføreren. Man kan ikke snakke sig til kompetencer, når man sidder i båden i 6-8 meter bølger, siger han.

Ud over de praktiske færdigheder er der også en test af bådkendskab. Det sker for at sikre såvel bådenes høje vedligeholdelse og at der er det fulde kendskab til det udstyr, der er i båden.

- Vi har altid bygget vores egne både, fordi vi har ønsket at føre vores erfaringer fra redninger og det daglige arbejde ind i designet. Det har betydet, at vi hele tiden har udviklet og forbedret båden, siger Steffen Rudbech Nielsen:

- Vores FRB’ere bygger på 35 års erfaring og er et avanceret værktøj udviklet til netop de opgaver, vi har. Men man skal vide, hvad de kan, for at kunne udnytte al den erfaring, der er indeholdt i designet. Et solidt og omfattende bådkendskab er vigtigt for at sikre, at vi ikke bare er gode til at sejle men gode til at sejle i ESVAGT’s både, siger han.

FRB kompetencecertifikat implementeres i indeværende år.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.