Få vores nyheder på mail

Fremragende resultater med STB12 – nu er 'Esvagt Wind 4' på vej

Pressemeddelelse   •   Jun 02, 2017 08:05 CEST

ESVAGT’s Safe Transfer Boats tilfører fleksibilitet og merværdi til SOV konceptet.

ESVAGT har stor succes med sine Safe Transfer Boats (STB). Næste STB12 til MHI Vestas’ SOV er under aptering på Esbjerg Ship Yard, og der vil blive indarbejdet alle de gode erfaringer fra arbejdet i havmølleparkerne Butendiek og Baltic II.

Når ESVAGTs næste Service Operation Vessel (SOV), som er ved at blive bygget ved Cemre Ship Yard i Tyrkiet, stævner ud for MHI Vestas i Belwind Offshore Wind Farm, gør den det med den seneste generation af ESVAGTs succesfulde Safe Transfer Boat, STB12, ombord.

’Esvagt Wind 4’, som STB12’eren hedder, vil have indarbejdet alle de gode erfaringer, ESVAGT har gjort sig med ’Esvagt Wind 1’ og ’Esvagt Wind 2’ i havmølleparkerne Butendiek og Baltic II, siger Bjarne Mikkelsen, Senior Service Manager i ESVAGT:

”Vi har kombineret vores egne gode erfaringer, som er opbygget gennem de første års drift af Butendiek og Baltic II, og vi har samtidig tilpasset designet så vidt muligt kundernes ønsker. Det betyder blandt andet en optimeringen af fenderne og en anden type agter-dør, et re-design af maskinrumslugerne og en optimering af området for cargo, hvor vi styrker surring og anbringelse”, siger Bjarne Mikkelsen.

En klar succes

Konceptet med STB12’erne har vist sig langt mere succesfuldt, end ESVAGT havde turdet håbe på. Der har således været over 10.000 transfers alene med STB12 sidste år.

”STB12’erne præsterer fremragende og har rigtig gode egenskaber i søen”, siger Bjarne Mikkelsen:

”Samtidig er de rigtige gode til at underbygge hele SOV-konceptet. STB12 bidrager til en effektiv drift, fordi STB12 er klasset som selvstændigt fartøj og dermed kan gå til havn. ’Esvagt Wind 2’ er eksempelvis i havn to-tre gange om ugen for at hente hele paller med gods eller for at fragte specialister og teknikere ud til parken. Derved kan kunden holde SOV’en i parken, hvor den arbejder videre med overførsler af teknikere, værktøj og reservedele via walk to work gangvej eller de lidt mindre STB7’ere. Det giver en mere effektiv udnyttelse af tiden”, siger Bjarne Mikkelsen.

Ud over en STB12 vil SOV’en til MHI Vestas også blive udstyret med to ESVAGT STB7 med en specialdesignet vindmøllestævn.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder.. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.