Få vores nyheder på mail

Fremtid i sigte

Pressemeddelelse   •   Feb 01, 2016 15:15 CET

Unge med broget fortid kan få den vekslet til en lovende fremtid med Headspace. ESVAGT bakker op.

Sammen med en snes andre større, lokale virksomheder har ESVAGT valgt at støtte op om en lokal afdeling af Headspace i Esbjerg.

Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år; unge, som har behov for en chance mere eller et skub i den rigtige retning.

For ESVAGT var det vigtigt at følge tilsagnet om støtte til projektet op med faktisk handling. Derfor har man foreløbigt haft to kandidater fra Headspace i praktik.

- Med ansættelserne går vi et stykke uden om vores gængse rekrutteringspolitik. Men når vi har sagt A, så må vi også sige B, siger Nick Vejlgaard Ørskov, Head of People/HR i ESVAGT.

Stefan Eriksen fra Headspace-programmet blev, på baggrund af en grundig samtale med skipper Jann Bach fra skifteskibet ’Esvagt Beta’, ansat i praktik:

- Udgangspunktet var ønsket om at tage del i det sociale ansvar. Men det skulle være på præmisser, som besætningen på ’Esvagt Beta’ kunne gå ind på. Jann og Stefan tog en god snak, og Stefan præsenterede sig selv og sin fortid ærligt og åbent for sine kolleger, siger Nick Vejlgaard Ørskov.

Det har alle parter været glade for, fortæller Jann Bach:

- Stefan lagde åbent sin fortid frem, først for mig og derefter for kollegerne i besætningen. De tog rigtig godt i mod det. Vi havde talt det godt igennem, inden vi tog Stefan med ombord, og alle var enige om, at Stefan fortjente muligheden og den ekstra chance. Og det var ikke bare noget, de sagde; de har virkelig villet det og taget sig rigtig godt og ordentligt af ham. Det var lige før, jeg troede, at jeg havde en flok pædagoger ansat, siger Jann Bach.

Han pointerer, at besætningen på ’Esvagt Beta’ også kunne se, at Stefan ville gribe den chance, han havde fået:

- Han gik ind til opgaven med gåpåmod, ydmyghed og stor flid. Han har godt nok ikke haft det nemt i livet indtil nu, men han har ønsket at skabe en anden tilværelse og flot formået at flytte sig selv et andet sted hen. Det har alle i besætningen stor respekt for, siger Jann Bach.

Et kort indledende praktiskforløb gik så godt, at det blev forlænget og siden afløst af et ophold på Søfartsskolen i Svendborg. 1. januar begyndte Stefan Eriksen så som ubefaren skibsassistent på ’Esvagt Capella’, hvor han er i dag.

Stefan Eriksen har læst og godkendt artiklen men ikke ønsket at udtale sig til den.

FAKTA

Forløbet med Stefan Eriksen er ikke det eneste, ESVAGT og Headspace har været sammen om. Jann Bach og besætningen på ’Esvagt Beta’ har netop indledt et lignende forløb med en ny praktikant.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.