Få vores nyheder på mail

God afvikling af oliespildsøvelse

Pressemeddelelse   •   Maj 17, 2016 13:56 CEST

ESVAGT og DONG gennemfører hvert år en fælles øvelse for at sikre, at det gensidige oliespildsberedskab fungerer og kører, som det skal.

Det gjorde det også, da Børsmose Strand lagde sand- og vandkant til årets øvelse.

- Vi har opbygget en betragtelig rutine i arbejdet og samarbejdet gennem mange års øvelser, siger Ole Ditlev Nielsen, Chief Commercial & Safety Officer:

- Det er et vigtigt arbejdsområde for os og en rigtig god anledning til at sikre, at de mange kolleger, som har været med flere år i træk, også får delt deres erfaringer med de nye kolleger, som er kommet til siden. Det er et optimalt miljø til videndeling, både internt og med vores samarbejdspartnere, siger han.

Oliespildsøvelsen bruges også til at afstemme, om kontakten og samarbejdet med myndigheder og øvrige aktører fungerer godt. Også den del gik rigtig godt.

Det er i øvrigt popcorn, man øver sig på – i havvand opfører olie og popcorn sig nemlig stort set ens.

FAKTA:

I år blev øvelsen fulgt af en kameradrone, og en film om øvelsen kan ses her:

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.