Få vores nyheder på mail

Godt samarbejde på Service Operation Vessels (SOV)

Pressemeddelelse   •   Dec 15, 2015 15:02 CET

'Esvagt Faraday' på job i Butendiek Offshore Windpark

Arbejdet med de to purpose-built Service Operation Vessels (SOV) ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’ i havmølleparkerne Baltic 2 og Butendiek er godt i gang, og både Siemens og ESVAGT høster gode erfaringer.

Udover at være nye skibe bygget til et helt nyt servicekoncept til offshore vind har SOV’erne også nyudviklet udstyr: Transferbådene STB12 og STB7 er ligesom Walk-to-Work gangway-systemet nye i ESVAGT-regi.

Alt fungerer rigtig godt, siger Bjarne Karlskov, Chartering Manager i ESVAGT:

- ’Esvagt Faraday’ har haft travlt med både gangway-overførsler og overførsler med STB12, og der overføres også gods med STB7. Vi har gjort os gode erfaringer med materiellet i de rammer, de var tiltænkt at arbejde i – og ind til nu har det fungeret fint, siger han.

Det er ligeledes nyt, at ESVAGTs besætning bor og arbejder sammen med en kunde. Også det fungerer fint, siger Head of Commercial i ESVAGT, Ib Hansen:

- Samarbejdet fungerer i et godt og konstruktivt miljø. Begge parter er i gang med at optimere på driften af skibet og definere dagligdagen, og der er en god dialog. Siemens udnytter mere af potentialet i skibet nu - man har eksempelvis udnyttet skibets kapacitet til at assistere andre vindparker, siger Ib Hansen.

Fakta

SOV'erne i tal

ESVAGTs to purpose-built vindmølleskibe, SOV'erne 'Esvagt Faraday' og 'Esvagt Froude', har haft nok at se til i de første seks måneder af kontrakterne med Siemens. 

Her er eksempler på, hvad 'Esvagt Faraday' har leveret:

8.445 måltider serveret for Siemens' teknikere

3.765 Walk-to-work gangvej overførsler

2.848 overnatninger

1.809 tøjvaske

706 anløb til WTG

279 overførsler med STB12

143 kranoperationer til WTG

22 SOV-dage (dvs. dage, hvor kun 'Esvagt Faraday' stod for overførsler, fordi alle CTV'er lå i havn grundet vejrlig)

0 personskader

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.