Få vores nyheder på mail

Mit ESVAGT: Havet trak i Lars

Pressemeddelelse   •   Sep 24, 2012 13:45 CEST

Som 16-årig stod Lars Dahl til søs – og der har han befundet sig rigtig godt lige siden.

For Lars Dahl var der ikke ret meget tvivl om, hvad tiden efter niende klasse skulle bruges på. Han skulle på langfart.

- Min far sejlede langfart, og det var jeg helt sikker på, jeg også ville, siger Lars Dahl.

Som far, så søn – og Lars Dahl blev uddannet sømand og sejlede på europæiske og afrikanske ruter. Mest med coastere, og mest for små og mellemstore rederier, hvor en skibsassistent med mod på at opleve noget kunne få set noget af verden.

Efter nogle år med langfart var der hjemme i Esbjerg et par af vennerne, som talte varmt for et skifte til fiskeriet.

- Det var de rigtig gode år i fiskeriet, så jeg lod mig lokke med. Det var trawl efter sild og makrel til konsum og skidtfisk til fabrikken, og jeg kunne godt lide at være fisker. Det var økonomisk også nogle sjove år. Men så begyndte det at stramme til med restriktioner i fiskeriet, og pludselig blev årslønnen halveret, siger Lars Dahl.

En af de mange

I 1991 gik han ind i det ekspanderende ESVAGT samtidig med en del andre kolleger, som stadig er i rederiet.

- Vi var mange fiskere, som forlod branchen der i begyndelsen af 90’erne. Alene på mit hold i ESVAGT var vi Viggo Hvidberg, Jørgen Heide og Christian Christensen, som alle gik fra fiskeriet og ind i ESVAGT de år. Og vi er alle blevet her, siger Lars Dahl.

For ham var det i første omgang den faste tørn, den sikre hyre og det med at vide, hvornår man var hjemme, der trak.

- Jeg var lige blevet far for første gang, og jeg trængte til lidt mere ro. Jeg var også træt af den usikkerhed, der var i fiskeriet, siger Lars Dahl.

Siden var det kulturen og arbejdspladsen, der har holdt ham – og andre – til. Et meget godt bevis på det kan ses i, at det hold, Lars Dahl begyndte sammen med i ESVAGT, stadig er i virksomheden. Udover de tre nævnte fiskere var Stig Holmkvist og Steen Møller også på det hold, og de er også stadig i rederiet.

- Fra mit hold er der kun fire, der ikke er i ESVAGT længere. To pensionister og to døde, siger Lars Dahl:

- ESVAGT har vist sig at være en rigtig spændende arbejdsplads at komme til. Vi var 90, da jeg kom til, i dag er vi over 600. Det var mere som en familie dengang. Men det er stadig en åben virksomhed, hvor der lige fra Ole Andersens tid har været åbne døre over alt. Man kan altid blive hørt, og selv om virksomheden er meget stor i dag, så er ESVAGT stadig god til at få kommunikeret og informeret alle. Det er vigtigt, når vi er blevet så mange, siger Lars Dahl.

Sømand og handyman

Han har gennem tiden været på mange af ESVAGTs skibe. Han begyndte på ”Esvagt Protector”, kom siden til ”Esvagt Preventer” og sejlede gruppe 3-skibe. Han nåede også at være på ”Esvagt Gamma”, inden han hentede sin første nybygning med ”Esvagt Observer” - og senere søsterskibet ”Esvagt Connector” - i Klaipeda i Letland.

Lars Dahl har de seneste 3-4 år sejlet med ”Esvagt Beta”. Skibet har gennem længere tid været både skifteskib og i brug til oplæring af nye kolleger. Det er arbejdsopgaver, der passer Lars Dahl godt.

- Vi har en rigtig god arbejdsdag, hvor der er høj aktivitet og masser af forskellige mennesker at snakke med. Jeg har været i rederiet siden 1991, og en del af mit arbejde er at give den erfaring, jeg har opbygget, videre til kollegerne. Vi har haft mange kolleger igennem deres første træningsture for rederiet her hos os, og det er fint at kunne give kulturen videre, siger Lars Dahl.

Vagtrullet med fire uger ude og fire uger hjemme passer godt ind i Lars Dahls øvrige interesser. Huset i Kirkegade er sat i stand fra ende til anden – uden et eneste håndværkerbesøg. Det hele kan klares fra ’Fars Værksted’ i kælderen.

- Jeg har ikke nogen håndværkeruddannelse, men jeg er ikke bange for at prøve mig frem og får gode råd af mine håndværkervenner. Med fire uger hjemme kan man nå en masse. Og så er Helle god til at foreslå nye opgaver, så jeg har noget at lave, siger Lars Dahl med et smil.

Han er desuden aktiv som cykelrytter på ESVAGTs cykelteam, og om vinteren er det spinning, der holder ham i form.

Privat:

Lars Dahl er gift med Helle, og far til datteren Christina (22 år) og Christian (19). Christina læser til sygeplejeske i København, Christian bor stadig hjemme og er i lære som elektriker.

 

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.