Få vores nyheder på mail

Havmølleparker med SOV har højere oppetid

Pressemeddelelse   •   Nov 08, 2017 08:50 CET

Et vigtigt element i ESVAGT Wind Solutions konceptet er de unikke Safe Transfer Boats, som øger fleksibiliteten og fremmer effektiviteten i hverdagen.

ESVAGT’s banebrydende Service Operation Vessel (SOV) koncept har overgået alle forventninger, men SOV-potentialet er langt fra udnyttet endnu.

Da ESVAGT i foråret 2015 lancerede verdens to første SOV’er ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’, var der store forventningerne til den nye skibstype og servicekoncept.

Efter godt to et halvt års drift kan man konstatere, at forventningerne så rigeligt er indfriet.

”Skibene klarer langt mere end det, vi aftalte med kunden – også mere end det, vi selv havde håbet på”, siger Ole Ditlev Nielsen, Business Development Manager i ESVAGT:

”Vi har været i stand til at vedligeholde langt flere møller end forventet på den samme tid. Vores kunder kan konstatere, at havmølleparker med SOV har en højere oppetid”, siger Ole Ditlev Nielsen.

Potentiale til mere

Skibet har væsentligt større tilgængelighed i parken end ventet. Det betyder, at teknikerne kan servicere turbinerne hurtigere:

”Man havde forventet, at hver femte dag ville være uden overførsler til møllerne på grund af dårligt vejr og nødvendige havnekald. Skibene har imidlertid præsteret transfers på ni ud af ti dage”, siger Ole Ditlev Nielsen.

Det er både selve moderskibet og de forskellige elementer af SOV-konceptet, der har fungeret fremragende. Flere nyskabelser – brugen af transferbådene STB7 og STB12 samt walk to work-gangway systemet til overførsler – har vist sig uhyre effektive. Særligt har den havnegående STB12 vist sig at være et fremragende effektiviseringsredskab i hverdagen.

For Rune Østergaard, Head of Commercial Wind, er effektivisering og værdiforøgelse afgørende for kunderne:

”STB12’eren har i særklasse tilført konceptet værdi. På ’Esvagt Faraday’ er STB12’eren i havn hver uge for at skifte kundens besætning, hente materiel og reservedele. Det frigiver moderskibet til arbejde i parken og sparer samtidig betragtelige udgifter til brændstof og kajleje”, siger Rune Østergaard.

Medvirkende årsag er, at der både fra kundens og ESVAGT’s side har været en innovativ tilgang, som har løftet den samlede præstation, siger Rune Østergaard:

”Det er en konstant udvikling og et godt samarbejde om at videreudvikle, forbedre og maksimere konceptet bedst muligt”, siger han:

”Vi ser et endnu uudnyttet potentiale ved SOV’erne. Både til at udvikle driften i eksisterende parker og til optimal drift af kommende parker. Det ser vi frem til at udvikle sammen med kunderne”, siger Rune Østergaard.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.