Få vores nyheder på mail

HSEQ-programmet for 2014: Mere velfærd, mere træning, mindre CO2 og bedre ledelse

Pressemeddelelse   •   Mar 28, 2014 08:24 CET

HSEQ-programmet har identificeret forbedringspotentialer - også for 2014.

Mere af det hele – på nær CO2.

Sådan kan man opsummere ambitionerne for HSEQ promrammet 2014 i ESVAGT, hvor Health, Safety, Environment og Quality fortsat er fokusområder.

- HSEQ-programmet handler om at prioritere de indsatser, vi vil arbejde med i år, siger HSEQ-manager Jesper Møhring Madsen:

- På Health har vi valgt at arbejde med en fortsat bedre hverdag for vores folk om bord på skibene. Vi arbejder med konceptet om ’on board well being’, som blandt andet skal bidrage til at få besætningerne til at føle sig mere værdsatte og bidrage positivt til trivslen. Blandt andet vil vi fortsætte med at modernisere gruppe-3 skibene, lige som vi vil tilbyde sundhedstjek, siger han.

På Safety-området koncentrerer indsatsen sig – som altid – om den fortsatte udvikling af træning, der er ESVAGT’s kernekompetence:

- Vi gennemfører blandt andet nogle ship-handling simulationer for en gruppe ledere. Det er en indsats, som går over de myndighedskrav, der er på området, men det er et af de steder, hvor vi tror, vi kan blive endnu stærkere. Så det har vi prioriteret, siger Jesper Møhring Madsen.

Ligeledes på området Safety vil der blive arbejdet med at styrke kommunikationsstrukturen under operationer.

Øget kvalitet

Miljøindsatsen skal søge at reducere CO2-emisionerne yderligere:

- Vi vil optimere på driften af skibene og eksempelvis undersøge, om der er et CO2-besparende potentiale i at operere skibene anderledes. Desuden ser vi på vores valg af maling under dokning og fortsætter udbygningen af overgang til LED-lys på flere skibe, siger Jesper Møhring Madsen.

Indsatsen på Quality-elementet handler om at styrke kvaliteten af det arbejde, der udføres. Blandt andet skal bådførere klassificeres, og bådsejladsproceduren ændres (se andetsteds i ESVAGT-Nyt). Og så skal lederne uddannes til ledelse:

- I dag er kaptajn noget, man i den maritime branche ofte bliver af anciennitet, ikke af kvalitet. Vi ønsker at styrke vores styrmænd med mere lederuddannelse, så de bliver ekstra skarpe på lige netop de kompetencer, vi har behov for at styrke dem i, siger Jesper Møhring Madsen.

 

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.