Få vores nyheder på mail

HSEQ-statistik viser fortsat fremgang

Pressemeddelelse   •   Apr 27, 2014 08:28 CEST

Antallet af arbejdstimer stiger, og frekvensen af hændelser falder. Opgørelsen af hændelser i 2013 viser, at ESVAGT’s sikkerhedsstatistik udvikler sig positivt.

Mængden af arbejdstimer steg fortsat og er nu i nærheden af 300.000 timer. Antallet af hændelser fulgte ikke med i samme grad, så hændelsesfrekvensen pr. udført arbejdstime er faldet for fjerde år i træk. I 2013 var hændelsesfrekvensen således 0,34 mod 0,37 i 2012, 0,4 i 2011 og 1,27 i 2010.

Men mængden af LTI, RWC, MTC og FAC – lost time incident, restricted work case, medical treatment case og first aid case henholdsvis – i 2013 viste, at der stadig er et potentiale til forbedring.

Rederiet havde 1 LTI, 3 RWC, 4 MTC og 45 FAC i 2013. Hertil kommer 797 near miss og 1.788 safety observationer samt 7.530 learning cards. Desuden var der 5 environmental incidents.

Ubefarne slår sig oftest

Det er LTI, RWC og MTC, der er de alvorligste hændelser, og de indgår i en TRC – total recordable cases, som branchen bruger til at bedømme hændelser på. ESVAGTs TRC i 2013 er i alt 8.

- Overordnet kan man sige, at vi udviklede os godt med fortsat faldende frekvens, siger HSEQ Manager Jesper Møhring Madsen:

- Der arbejdes altså flere timer uden hændelser, og det er tilfredsstillende. Men vi har områder, hvor vi stadig kan blive bedre. Særlig i første halvdel af 2013 havde vi alt for mange hændelser. På den anden side af sommeren fik vi strammet op – fra august og frem er der ingen TRC, siger han.

Statistikkerne viser også, at det oftest er de ubefarne, nye kolleger, der kommer til skade:

- De har en øget risiko af to grunde: De mangler erfaring, og de har en anden opfattelse af fare. Det skal vi gøre noget ved. Et indsatsområde er derfor at sikre, at de ubefarne bliver rustet bedre til at passe på sig selv og får mere støtte af de erfarne, siger Jesper Møhring Madsen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.