Få vores nyheder på mail

Hvem var William Froude og Michael Faraday?

Pressemeddelelse   •   Jun 04, 2015 11:48 CEST

ESVAGT FROUDE ved ankomst til Esbjerg havn Foto: Red Star

ESVAGTs to SOV’er er opkaldt efter et par af de markante personligheder, engelsk industrihistorie er så rig på. Begge udmærker sig desuden ved at have en relation til Siemens-brødrene.

Navnene på de to ESVAGT-skibe er fundet gennem en intern konkurrence blandt medarbejdere i Siemens. Benjamin Bartzen vandt for ’Esvagt Faraday’, Rene Wigmans for ’Esvagt Froude’.

William Froude (1810-1879)

William Froude var en britisk ingeniør og skibsdesigner, som var ven med Siemens-brødrene. Froude designede skibet ’CS Faraday’ sammen med William Siemens i 1870’erne; et skib, som over de næste 50 år udlagde cirka 50.000 sømil kabler for Siemens-brødrene, heriblandt flere transatlantiske kabler. William Froude’s metoder til at optimere skibsskrog, så de har mindst mulig vandmodstand, bruges den dag i dag.

Froude udtales /fru:d/ med et langt ‘oo’ som i ‘food’.

Michael Faraday (1791-1867) 

Michael Faraday var en britisk fysiker og kemiker, som navnlig er kendt for sine opdagelser indenfor elektromagnetisme. Han byggede videre på danske H. C. Ørsteds opdagelser af elektromagnetismen og skabte en elektrisk generator, der genererede strøm ved hjælp af en magnet. Faradays forskning betød, at det specialkonstruerede kabelskib, som William Siemens designede sammen med William Froude, naturligt tog navn efter ham.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.