Få vores nyheder på mail

Intern fleksibilitet har sikret bemanding

Pressemeddelelse   •   Okt 14, 2016 12:55 CEST

I en branche under pres har ESVAGT formået at fastholde medarbejderne.

De aktuelle udfordringer for store dele af offshore-industrien har betydet, at mange rederier har måttet lægge skibe op, og at mange søfolk har været ængstelige for sikkerheden i deres ansættelse.

I ESVAGT har man takket været en fleksibel indstilling fra medarbejderne været i stand til at undgå afskedigelser:

- Vi fik fire nybygninger ind sidste år. Da vi samtidig kunne se, at der var et skifte på vej i markedet, lagde vi en konservativ personalepolitik, hvor vi søgte intern bemanding til skibene, siger Hans Richard Pedersen, Senior HR & CREW Partner i ESVAGT:

- Kollegerne trådte prisværdigt til og viste stor fleksibilitet. Det betød, at vi i efteråret 2016 kunne lægge ’Esvagt Champion’ op, uden at det medførte opsigelser, siger han.

Trods en fortsat nedgang i markedet har ESVAGT arbejdet meget for at holde fast i det princip. Man har klaret sig igennem med ansættelsesstop og en forstående arbejdsstyrke, suppleret med ind-lejede folk til spidsbelastninger:

- Desværre har situationen ændret sig yderligere og vi har nu været nødsaget til at indgå en aftale med navigatørerne for vores gruppe 2 og 3 skibe om, at de fra 1. november 2016 går ned i arbejdstid svarende til 28 sejldage, hvor man tilsvarende går 4,5 dage ned i løn pr. måned over en etårig periode, hvor kollegerne udvist en stor forretningsforståelse. Vi holder flåden løbende opdateret, så de kan se, hvad der sker, og at det har en værdi, at vi passer på pengene. Vi har oplevet holdånd og flådeforståelse, og at alle er villige til at give den en ekstra skalle for ESVAGT. Det er en tillid, vi er meget ydmyge overfor, siger han.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.