Få vores nyheder på mail

Kreative collager giver farve til ‘Esvagt Albert Betz’

Pressemeddelelse   •   Feb 13, 2020 11:00 CET

Farverige collager udgør det sidste hjemlige strejf ombord på 'Esvagt Albert Betz'

Designduo står bag udsmykningen af ESVAGT’s nybyggede SOV til MHI Vestas, ‘Esvagt Albert Betz’.

Det er designerduoen Tex&Jack, som har fået æren af at sætte kulør på det indre af 'Esvagt Albert Betz’; et nybygget SOV-vindmølleskib til MHI Vestas.

Tex&Jack arbejder med skalpel og saks, når de klipper små detaljer og finurligheder ud, som sammensættes i fabulerende collager med motiver af alt fra cirkuselefanter og blomster til gavepapir, storbyliv og letpåklædte fruentimmere.

"Vi er meget begejstrede for den store variation og helt specielle stemning, der er i billederne. Der er meget personlighed i dem og rigtig meget at gå på opdagelse efter i billederne", siger Tina Roloff, ansvarlig for skibsindretningen i ESVAGT.

ESVAGT har bestilt cirka 60 forskellige motiver til kamre, trapper, gange og fællesrum.

ESVAGT har tradition for at indrette skibene med kunst og farver – tidligere har eksempelvis billedkunstnere og grafikere som Leif Sylvester, René Holm, Lotte Lambæk, Jakob Herskind og Lars Henning Andersen udsmykket skibe, ligesom Esbjerg Fotoklub og Esbjerg Kulturskole har fået udsmykningsopgaver.

"Det er en god måde at skabe en hjemlig atmosfære: Der skal være noget personligt og en sammenhæng i indretningen for, at man kan føle sig ordentligt hjemme", siger Tina Roloff.

Kunstnerne bag er glade for opgaven:

"Det er første gang, vi indretter et skib og det er som at få en permanent udstilling. Vi håber, at gæsterne og besætningen ombord vil finde stilen interessant og gå på opdagelse i motiverne", siger Tex&Jack.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1000 medarbejdere on- og offshore.