Få vores nyheder på mail

Kursister på skib får ESVAGT ind under huden

Pressemeddelelse   •   Jan 22, 2018 07:39 CET

Kursisterne indtager de fleste måltid ombord på skibet og deltager aktivt som en del af holdet.

Cirka 300 kolleger på kursus har byttet hotelovernatningen og buffet ud med skibskammer og fælles madlavning.

”Det er fremragende læring om ESVAGT”, siger skipper.

Siden årsskiftet har de tre oplagte C-skibe i Esbjerg Havn fungeret som base for ESVAGT’s interne kursister. Med stor succes, siger Nick Vejlgaard Ørskov, Head of People/HR:

”Det har været en fremragende måde at introducere vores nye kolleger til samarbejdet ombord og kulturen i rederiet”, siger han.

Når man tiltræder som ny kollega i ESVAGT, er der en række kurser, man skal deltage i – introkursus til rederiet, FRB-sejlads, generel sikkerhed med mere. Typisk foregår det over 11 dage, hvor kursisterne er indkvarteret på hotel.

”Kursisterne får meget mere ud af at være indkvarteret på skibene end på et hotel. De hjælper til med maden, holder selv kamrene – ganske som de vil skulle gøre det ombord. De er en del af holdet og besætningen på en helt anden måde, end de er på et hotel”, siger han.

Samarbejde styrket

ESVAGT har i år haft cirka 300 interne kursister boende på de oplagte skibe. Primært ubefarne, men også befarne og styrmænd.

Skipper Peter Pabst har som vært for kursisterne på de oplagte skibe kun godt at sige om ordningen:

”Det er fremragende læring om ESVAGT! Kursisterne hygger sig sammen, og de knytter sig til hinanden og de rutinerede kolleger. Samarbejdet kører rigtig fint, og de får et indblik i hverdagen, som de ikke får på et hotel”, siger han.

”Det er noget, både de nye og de erfarne ESVAGT-søfolk trives rigtig godt med. Hver aften går snakken livligt. De nye har hundredvis af spørgsmål, og vi har god tid til at svare”, siger han.

Trods de gode gevinster har ESVAGT har ikke tænkt sig at holde skibe i havn for at være hotelskib.

”Vi skal have skibene i arbejde ude på søen, men indtil de kommer det, vil vi bestemt fortsætte med at have kursisterne boende internt. Både de nye og de rutinerede kan se, at det bringer god værdi og styrker samarbejdet. Det sparer også rederiet udgifter til hotel, men den besparelse er sekundær i forhold til værdien ved at styrke kulturen”, siger Nick Vejlgaard Ørskov. 

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.