Få vores nyheder på mail

Lærer blev elev igen

Pressemeddelelse   •   Maj 19, 2016 15:19 CEST

Det er dejligt at mærke, at man er velkommen tilbage, så man kan bidrage med en kombination af det, man har lært på skolebænken og det, man har lært ude om bord blandt kollegerne, siger Torben Stamer.

Torben Stamer har sat kurs mod en navigatøruddannelse. Den skal bruges i ESVAGT.

Det var en barndomsdrøm, der fik den læreruddannede Torben Stamer til som 40-årig at gå om på den anden side af katederet som elev på Svendborg Søfartsskole. Og da han kom ind i ESVAGT og fik sejltid, fortsatte læretiden intensivt:

- Der er en rigtig stærk kultur for og vilje til at lære fra sig i ESVAGT. Alle mine kolleger ombord, fra maskine til bro, var meget interesserede i at lære mig en masse. Både om skibet og opgaverne, men i lige så høj grad om ESVAGTs måde at gøre tingene på, siger Torben Stamer.

Aktuelt er han retur på Marstal Navigationsskole for at videreuddanne sig til navigatør; først til sætteskipper og senere til skibsfører. Den ambition meldte han tidligt ud, og den blev godt modtaget i rederiet og blandt kollegerne.

- Jeg oplever det bestemt som et gensidigt ønske, at jeg uddanner mig. Vi er flere på skolen, som kommer fra ESVAGT, og som har oplevet at blive lært op af engagerede kolleger i rederiet. Det har jeg selv oplevet som inspirerende, og det har bidraget til mit ønske om at uddanne mig og vende tilbage til ESVAGT, siger Torben Stamer.

Selv om han teknisk set er ude af flåden i den periode, han læser, så er ESVAGT aldrig langt væk:

- Jeg får en tørn i ferierne, så jeg kan tjene sejltid og tjene en hyre, og kontakten med kollegerne er der stadig. Det er rigtig rart at vide, at rederiet også regner med, at jeg kommer retur bagefter. Jeg opfatter mig bestemt som en del af flåden – jeg er bare væk på et lidt langt kursus, siger Torben Stamer. 

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.