Få vores nyheder på mail

Lavt brændstofforbrug på SOV’er

Pressemeddelelse   •   Jun 03, 2015 11:25 CEST

Miljøoptimering af SOV’er giver den ønskede effekt.

Selvom både ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’ er malet i den karakteristiske orangerøde ESVAGT-farve, så er designet helt grønt. Målet er et lavt brændstofforbrug.

Skibene har Siemens Blue Drive Plus system; et innovativt og brændstofbesparende DC jævnstrømssystem. Med Siemens Blue Drive Plus system leverer skibenes diesel-gensets strøm/effekt ved et belastningsafhængigt omdrejningstal i modsætning til et konstant omdrejningstal, hvilket reducerer brændstofforbruget.

- Vores forventninger om et lavt forbrug af brændstof er indtil videre til fulde indfriet, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT.

Miljøtankegangen er gennemført ud over jævnstrømssystemet: Skroget er energioptimeret i ekstrem grad, der er installeret LED-lys, fremdrivningsunits med kontra-roterende propeller, styring af alle thrustere og større forbrugere med frekvensomformere, genbrug af overskudsvarme fra dieselmotorerne til opvarmning af accommodation med videre.

Tilbagemeldingen fra skibene er, at det fungerer optimalt.

En anden gevinst ved valget af et jævnstrømssystem er, at mængden af støj og vibrationer i skibene reduceres. Også denne effekt har man opnået.

- Der er en rigtig god komfort ombord med et tydeligt reduceret støj- og vibrationsniveau fra skibets diesel motoranlæg, siger Kristian Ole Jakobsen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.