Få vores nyheder på mail

”Man føler sig værdsat og kompetent!”

Pressemeddelelse   •   Apr 04, 2018 12:07 CEST

Peter Markwick, ESVAGTs første FRB level 5 ekspert, arbejder nu primært med træning og certificering af kollegernes FRB kompetencer.

Peter Markwick er ESVAGT's første certificerede 5'er bådfører.

Da ESVAGT for godt to år siden begyndte at certificere søfolkenes bådkompetencer, var det ambitionen, at topkarakteren 5 skulle være forbeholdt bådførere på et helt særligt ekspertniveau.

Nu har den første kollega opnået det maksimale; Peter Markwick, indtil for nylig skibsassistent på 'Esvagt Cornelia', er udnævnt til den første FRB level 5 ekspert.

"Det er en fin anerkendelse. Man føler sig da værdsat", siger Peter Markwick.

Peter begyndte i ESVAGT i 2011 på 'Esvagt Capella' og kom siden til 'Esvagt Cornelia'. I dag er han som en af ESVAGTs fire FRB assessorer med til at certificere kollegerne:

"Vores bådkompetencer er resultatet af rigtig mange timers træning og overført erfaring. Jeg havde rigtig god gavn af, at mine kolleger lærte mig op, da jeg i sin tid begyndte på 'Esvagt Capella', og jeg har ikke tal på antallet af træningstimer siden. Vi prøver at komme afsted hver dag, for det er sådan, vi bliver bedre", siger Peter Markwick.

Kompetencen var god at have med, da han sammen med to kolleger fra 'Esvagt Cornelia' i december 2017 måtte sætte båd på vandet i 10-12 meter bølger i forbindelse med en mand-over-bord operation.

"Vejret var slemt, og jeg husker, at jeg i frokostpausen havde tænkt for mig selv, at det var sådan en dag, hvor der helst ikke måtte ske noget. Men da det skete, var vi ikke et øjeblik i tvivl om, at vi ville afsted. Vi kiggede på hinanden, og vi følte os kompetente til at løse opgaven: Vi var trygge ved FRB 15c og sikre på, at vi havde den rette træning til at løse opgaven. Det var en god følelse", siger Peter Markwick.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.