Få vores nyheder på mail

​Marstal så ESVAGT an

Pressemeddelelse   •   Nov 02, 2017 08:08 CET

De studerende besøgte blandt andet Workshoppen, hvor ESVAGT selv producerer og vedligeholder deres både.

40 elever fra Marstal Navigationsskole har fået et indblik i en arbejdsdag i ESVAGT.

ESVAGT er en populær arbejdsplads, når man vil lære godt sømandskab fra dækket, og rederiet samarbejder med mange maritime uddannelsesinstitutioner for at sikre et godt indtag af nyt talent.

Senest har 40 unge fra HF Søfart på Marstal Navigationsskole været forbi rederiet og set virksomheden både fra skibssiden, kontor og workshop.

”Vi ved, det betyder meget for deres valg af uddannelsessted, at de kan se sig selv i virksomheden og kan se, at vi har en plan med dem”, siger Tina Halkjær Nielsen, Recruitment Officer i ESVAGT:

”Hos os er det afgørende at blive klædt ordentligt på til de opgaver, vi sætter vores kolleger til – de skal modnes og have den rette ballast. Derfor gør vi meget ud af at vise, hvordan vi arbejder med at gøre dem til gode søfolk”, siger hun.

Introduktionen har god effekt: Sidste gang, ESVAGT havde besøg af Marstal Navigationsskole, var der 30 elever med på holdet. 15 af dem havde valgt shippingvejen – de resterende ville ud at sejle, og det kunne man se i indbakken hos ESVAGT:

”Vi fik 15 ansøgninger, så jeg håber da, vi kan holde den rate og får ansøgninger fra halvdelen af de unge, vi har haft besøg af i dag”, siger Tina Halkjær Nielsen.

FAKTA:
Som ubefaren hos ESVAGT er man overtallig og kan derfor nøjes med 12 måneder effektiv sejltid for at komme på sætteskipperuddannelsen, når man kommer med en HF-Søfart.

Interviews med studerende på HF Søfart

Konrad Bertram Nielsen, 17 år, København

Er du blevet mere sikker i dit valg af et arbejdsliv indenfor det blå Danmark?

Jeg har altid vidst, det var denne vej, jeg ville, og det er det stadig. Det er super interessant at se de forhold, der er på en arbejdsplads som ESVAGT. Jeg kan godt lide, at der sker noget, og det gør der her – der er mange forskellige opgaver, og man laver noget nyt hver dag. Det er også rigtig godt, at man som ubefaren kan skære et års sejltid af med en HF Søfart. Det er et klart plus.

Har du fået en fornemmelse af et arbejdsliv i ESVAGT?

Min far er kaptajn i ESVAGT, så jeg kendte det ret godt inden! ESVAGT er et rigtig godt sted at starte. Man lærer faget fra bunden, og jeg håber da, jeg er ubefaren her om to år. Det er helt sikkert et sted, man lærer at blive sømand!

Kan du se en karrierevej for dig på søen?

Ja, bestemt. Jeg ved ikke, om jeg vil sejle altid, men lige nu er det klart den del, jeg har mest lyst til. Jeg vil gerne arbejde med slæbebåde, arbejde praktisk – det skal være noget, hvor der sker noget!

Lisbeth Hansen, 18 år, Lolland:

Er du blevet mere sikker i dit valg af et arbejdsliv indenfor det blå Danmark?

Jeg har fået et rigtig godt indblik i, hvordan et arbejdsliv kan være, og jeg er helt sikker på, at det er den vej, jeg skal. Jeg ved ikke, om jeg ville sejle en hel masse, men jeg tror, det giver en rigtig god ballast at tage den uddannelse forud for at skulle arbejde på kontor. Det giver en god forståelse for alt det praktiske.

Har du fået en fornemmelse af et arbejdsliv i ESVAGT?

Absolut. Det virker som et godt sted at arbejde, og de har masser af erfaring med at tage ubefarne ind og føre dem videre. Og så er det jo fedt at arbejde et sted, hvor man også træner så meget i redning, eksempelvis.

Kan du se en karrierevej for dig på søen?

Absolut. Jeg har virkelig mod på det.

David Rasmussen, 18 år, Holstebro:

Er du blevet mere sikker i dit valg af et arbejdsliv indenfor det blå Danmark?

Jeg har fået et rigtig godt indblik i de muligheder, der er, både i det maritime og konkret i ESVAGT. Det er rigtig godt at besøge virksomhederne, se skibene og møde besætningerne og høre om, hvad de laver.

Det har også været interessant at høre om ESVAGTs måde at uddanne officerer via de ubefarne. Det er en spændende måde at få gode folk på broen.

Har du fået en fornemmelse af et arbejdsliv i ESVAGT?

Helt sikkert. Jeg kunne godt se mig selv arbejde eksempelvis på havmølleskibene, det virkede rigtig interessant. Det var også spændene at se det arbejde, der blev lagt i at være standby og træne til redningerne. Det er rigtig godt, ESVAGT er der.

Kan du se en karrierevej for dig på søen?

Helt sikkert. Jeg vil gerne sejle enten gods eller passagerer, og der kunne også være et spændende job i at sejle med havmølleteknikere. 

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.