Få vores nyheder på mail

MHI Vestas SOV klar til sea trials

Pressemeddelelse   •   Jun 26, 2017 07:30 CEST

ESVAGT Service Operation Vessel H-048 til MHI Vestas blev søsat 21. juni 2017

Serviceskib til MHI Vestas Offshore Wind i Belwind 1 er søsat.

Nybygningen H-048 er netop blevet søsat ved Cemre Shipyard i Tyrkiet, hvor udrustning af skibet fortsætter indtil sea trials ultimo september.

Skibet er den seneste udvikling af ESVAGT’s banebrydende SOV-koncept. Med en længde på 58,5 meter er H-048 væsentligt mindre end eksempelvis SOV-skibene ’Esvagt Froude’, ’Esvagt Faraday’ og ’Esvagt Njord’, og det er også anderledes udstyret. Eksempelvis vil transfers til havmøllerne udelukkende ske via tre Safe Transfer Boats (STB) - skibet er således udstyret med to STB 7 og en STB 12.

”Med H-048 viser vi spændvidden og fleksibiliteten i ESVAGT’s SOV-koncept, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operational Officer i ESVAGT:

”En ESVAGT SOV bliver designet i henhold til kundens krav og specifikationer. Vi har serviceret MHI Vestas Offshore Wind i Belwind 1-havmølleparken med ’Esvagt Supporter’ gennem seks år; med det nye skib har vi optimeret skibet, så det passer til lige netop de behov, kunden har i den konkrete park”, siger Kristian Ole Jakobsen.

Skibet går i charter i Belwind 1 i andet halvår af 2017.

Fakta:

’Esvagt H 048’ er designet og udviklet i et samarbejde mellem ESVAGT og Havyard Ship Technology og bliver bygget på Cemre Shipyard i Tyrkiet.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder.. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.