Få vores nyheder på mail

Mindset, læring og videndeling i fokus på HSEQ-programmet

Pressemeddelelse   •   Maj 17, 2016 10:39 CEST

Styrkede bådkompetencer er et indsatsområde i 2016.

ESVAGT vil være stærkere på analysen af hændelser og bedre til at implementere læringen af dem.

HSEQ-programmet for 2016 har færre tekniske ændringer end tidligere år – til gengæld indeholder det flere adfærdsmæssige, analytiske og kompetencesikrende tiltag.

- Vi nåede i mål med vores ambitioner for HSEQ-programmet sidste år, hvor vi implementerede en del tekniske tiltag og fik godt udbytte af det, siger Jesper Møhring Madsen, HSEQ Manager i ESVAGT:

- Programmet for i år har mere fokus på at styrke den optimale adfærd og sikre, at vi hele tiden har det rette mindset – eksempelvis gennem vores Risk Management Tool. Samtidig vil vi blive bedre til at tage læring af hændelser og styrke vores vidensdeling. Vi tager et nyt analyseredskab til root cause investigation i brug. Det vil styrke vores overblik og gøre os endnu bedre til at analysere på hændelser. Det bliver derfor et indsatsområde at sikre, at vi får analyserne omsat i læring og ændret adfærd, siger han.

Blandt årets indsatser er eksempelvis følgende:

  • Health: Fokus på sundhed og fitness ombord. Et fysisk beredskab til at kunne agere og handle når nødvendigt.
  • Safety: Ingen ulykker. Bedre port state control performance, nyt Uni-Sea it-system. Fortsat fokus på mindset og opdagelse af risiko i tide gennem Risk Management Training: Hvor er der risici – hvornår er jeg en risiko?
  • Environment: Fortsat reduktion i emissioner. Fokus på kultur og adfærds betydning for brændstofforbrug. Løft på oliespildsbekæmpelse. Grønt aftryk i alt, hvad vi træffer af valg og fravalg.
  • Quality: Implementering af nyt it-system Sertica sikrer endnu bedre styring af planlagt vedligehold. Fortsat styrke kompetencerne på bådsejlads i hårdt vejr. Øget kompetencestyring skal sikre den optimale besætningssammensætning. Leadership development-program for officerer.

Mindset og læring er fællesnævner for mange af indsatsområderne. Ligeledes vil der være øget fokus på at sikre og udbygge de rette kompetencer:

- Vi vil digitalisere uddannelsesbogen for det enkelte besætningsmedlem, så Crewing enklere kan få et overblik over, om vi har de rette kompetencer i besætningen. Samtidig vil vi styrke vores DP-operationer, dels fordi flere skibe har DP (red.: Dynamic Positioning) og kommende skibe får det, og dels for at sætte en fælles standard for, hvordan man arbejder med DP i ESVAGT, siger Jesper Møhring Madsen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.