Få vores nyheder på mail

Mit ESVAGT: ”ESVAGT vil være dem, der sætter barren”

Pressemeddelelse   •   Mar 21, 2017 15:06 CET

”Det er ikke stillingsbetegnelsen, der afgør, om man har indflydelse i ESVAGT. Initiativ belønnes, og det er en klar styrke i jobbet”, siger Peter Bay, kaptajn på ‘Esvagt Faraday’

Kaptajn Peter Bay holder af at få og vise tillid. Det er en af rederiets store styrker, mener han.

- Det er kendetegnende ved ESVAGT, at man gør sig umage i alt, man arbejder med. Man vil være den bedste på sit felt: Hvis vi sejler både, så vil vi være bedst til det. Hvis vi skal ind i vindmøllebranchen, så vil vi være de bedste til det. Det med at være med til at sætte standarden og definere, hvordan arbejdet skal udføres, når det udføres godt, det er noget, jeg kan lide at arbejde i.

Sådan siger Peter Bay, 38-årig kaptajn på SOV ’Esvagt Faraday’ og medarbejder i ESVAGT gennem godt otte år.

Han og besætningen på ’Esvagt Faraday’ samt "søsterskibene" ’Esvagt Froude’ og 'Esvagt Njord' er spydspidserne i den største strategiske satsning i rederiets nyere historie; udviklingen af servicekonceptet til havmølleparker og den skibstype, som gør det muligt.

Og det passer Peter Bay fint:

- Det er et privilegium, at vi kan udvikle det som fagområde. Vi havde nogle procedurer med, da vi begyndte i parken, men de er blevet justeret til sidenhen i takt med, at virkeligheden har vist sig anderledes. I ESVAGT er det gode argument altid gældende, og på den måde kan vores erfaringer være med til at revidere, hvordan hele rederiet arbejder, siger han.

Bestemmer selv

Muligheden for at påvirke en udvikling eller en hverdag er en vigtig del af rederiets kultur, og Peter Bay er glad for at kunne bidrage til den.

- Hver person i ESVAGT har ansvar for, at vi er gode. Og alle kan få indflydelse på, at vi bliver bedre. Man kan præge båden, proceduren, metoden – det er ikke jobbetegnelsen, der afgør, om man har indflydelse på det. Initiativ belønnes, og det er en klar styrke. Man nyder, at man kan være med til at bygge en kompetence op, pointerer Peter Bay.

Da han blev kaptajn på ’Esvagt Faraday’, var det både et nyt skib og et nyt koncept, han blev sat i spidsen for – endda med kunden på første parket som fast passager.

- Situationen var uvant, men meldingen fra land var entydig: Det er dig, der vurderer, hvad der er det rigtige. Den støtte og tillid betyder meget, siger Peter Bay.

Han ser det som en klar styrke for det nye SOV-koncept, at ESVAGT har placeret beslutningskompetencen ombord. Og han formidler den videre til resten af besætningen:

- Jeg er formentlig den person ombord, der ved mindst om at sejle båd. Det er derfor besætningen, der skal sige til og fra, når de er på vandet; ikke mig. Den tillid, jeg oplever fra land, skal jeg formidle videre til besætningen, siger han.

Tillid fungerer. Det er eksempelvis besætningen, som har bidraget til, at ’Esvagt Faraday’ har brugt både STB12 og STB7 så meget, som tilfældet er:

- Det er assistenterne, som har kundens teknikere med i båden og har ansvaret for at vise, at man kan arbejde sikkert med den form for overførsler. Der skal bare en dårlig oplevelse til for, at vi får en utryg tekniker med i båden. Det ansvar er besætningen meget bevidst om, siger Peter Bay.

Se potentialet

Arbejdet på en SOV som ’Esvagt Faraday’ adskiller sig fra mange af rederiets opgaver for olieindustrien på et væsentligt punkt: Tid er en afgørende faktor.

- Det er en markant forskel på de to grene af offshore, at tiden er så vigtig i Offshore Vind. Det har den klare fordel, at kunden er god til at se nye muligheder, eksempelvis potentialet i at bruge STB12 og STB7 til at nå mere og nå det sikkert. Udgangspunkt i kontrakten er, at vi skal kunne nå at servicere fem møller på 2½ time. Vores rekord er 52 transfers på 13½ timer, fordi både vi og kunden kunne se fordelen ved at inddrage STB12 og STB7 i operationen, siger Peter Bay.

Tæt kundekontakt

”Der er meget kundekontakt i hverdagen, når kunden er med ombord – men det er nemmere, end jeg havde regnet med. Samarbejdet og den gensidige respekt har været rigtig god. Den gensidige læring for at sikre, at vi begge trives og performer godt, har været rigtig god. Der er endda nogle af teknikerne, som er begyndt at købe bøger om meteorologi for bedre at kunne forstå, hvad vi mener, når vi taler om bølger og dønninger”, siger Peter Bay, kaptajn på ’Esvagt Faraday’.

Fakta

Peter Bay, 38 år, født og opvokset på Fanø, bor i dag Vildbjerg ved Herning. Gift med Louise og far til Zilas på 11 år og Tristan på 5.

Begyndte i ESVAGT i 2006, hvor han bortset fra godt to år ved Maersk Supply har været siden. 

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.