Få vores nyheder på mail

Mit ESVAGT: ”Jeg kan ikke forestille mig noget mere positivt end at gå på arbejde for at redde menneskeliv”

Pressemeddelelse   •   Maj 10, 2017 10:10 CEST

Ole Ditlev Nielsen runder 60 år den 11. maj og har været med til at udvikle ESVAGT gennem snart 25 år.

Ole Ditlev Nielsen fylder 60 den 11. maj 2017. Han blev ansat som ESVAGTS første sikkerheds- og kvalitetskoordinator for snart 25 år siden. Nu skal han arbejde med den videre forretningsudvikling.

I 1993 var ESVAGT et relativt ungt rederi i en spændende udvikling – men også et rederi med udfordringer.

En af udfordringerne var, at man på blot ét år havde haft fire LTI’er (Lost Time Incident). Med 120 medarbejdere i rederiet svarede det faktisk til, at hver 30. ansatte kom så slemt til skade på arbejde, at vedkommende måtte sygemeldes.

Det skulle der gøre noget ved, og det var den opgave, der lå øverst i bunken, da Ole Ditlev Nielsen blev ansat i ESVAGT den 1. januar 1993 som rederiets første sikkerheds- og kvalitetskoordinator.

”Kunderne var ikke tilfredse med vores præstation – og sammenligner man med i dag, var den heller ikke helt på toppen”, siger Ole Ditlev Nielsen.

Han kom til fra Offshoreskolen på Fanø, hvor han havde undervist blandt andre ESVAGTS folk i sikkerhed, førstehjælp og bådsejlads. Et af de første tiltag i ESVAGT var at medvirke til at udarbejde en sikkerhedsmanual, som var til at arbejde med i hverdagen for de folk, som skulle bruge den.

”Vores direktør Ole Andersen var meget optaget af sikkerhed og havde stor forståelse for, hvor vigtigt sikkerhed og kvalitet var for både den enkelte medarbejder og hele forretningen”, siger Ole Ditlev Nielsen.

De gode gamle dage er nu!

Det er meget sigende for både ESVAGTS og offshorebranchens udvikling at tage et kig i 1993-sikkerhedsstatistikken og sammenligne den med ESVAGT anno 2017.

”Vi havde haft fire LTI på et år i 1992 – og vi var 120 mand. Til sammenligning har vi netop i 2016 gennemført et helt år uden LTI i ESVAGT med knap 1.000 medarbejdere. Det siger en del om, hvor meget, vi og branchen har lært”, pointerer Ole Ditlev Nielsen.

En styrket sikkerhedskultur og -performance og den konstante læring, den er udtryk for, har været nogle af nøglerne til den vækst, ESVAGT har gennemgået, vurderer Ole Ditlev Nielsen:

”Den gamle sang om, at alt var bedre i gamle dage, holder ikke. I hvert fald ikke, når vi taler sikkerhed! Jeg forventer da, at vi om 10-15 år vil betragte nogle af de ting, vi gør i ESVAGT i dag, som uhensigtsmæssige. Ellers har vi ikke udviklet os i de næste 10-15 år, og det vil jeg være ked af”, siger han.

Udvikling er centralt for ESVAGT. Bådmateriellets konstante udvikling er eksempelvis drevet af et sikkerhedsønske. De skulle være driftssikre og sikre at arbejde med – også i den sø, ESVAGT vil arbejde i.

Det er den udvikling, som er baggrunden for, at ESVAGT i dag arbejder med andet end standby og redning. Udviklingen af Safe Transfer Boats (STB7 og STB12) , som bruges til at arbejde i havmølleparker, er femte generation af ESVAGTS både og i lige linje til de første:

”ESVAGT er en lærende organisation, hvor vi hele tiden vil blive bedre og se en udvikling. Det er det, der har ført os ind i offshore vind – et ønske om at udvikle os, være de bedste og sælge et kvalitetsprodukt”, siger Ole Ditlev Nielsen.

25 år – 73 redninger

Ole Ditlev Nielsen runder 60 år den 11. maj og har været med i ESVAGT siden begyndelsen på Havnegade 62, Adgangsvejen 1 i det tidligere sømandshjem og nu det moderne domicil på Dokvej, som ESVAGT indviede i 2014.

Han har været med i ESVAGT gennem en meget kraftig vækst, men selv om udvikling er centralt i rederiets DNA, så har det været vigtigt at sikre, at værdierne blev bevaret og kunne følge med.

”Vi havde en periode, hvor vi fik fire nybygninger om året, og selskabet voksede markant. Vi sad på et tidspunkt på næsten 50 procent af det norske marked. Her har det været afgørende vigtigt, at vi har holdt fast i vores værdier og de kompetencer, der er vores. ESVAGTS udvikling skal hele tiden drives derfra”, siger Ole Ditlev Nielsen.

Ole Ditlev Nielsen har også selv udviklet sig gennem sine 25 år i rederiet. Nu overlader han posten som Chief Commercial Officer til Søren Karas, mens Ole Ditlev Nielsen som Business Development Manager særligt skal fokusere på at udvikle ESVAGTs vindaktiviteter:

”Jeg ser meget frem til, at jeg sammen med øvrige ESVAGT-medarbejdere kan være med til at arbejde med skibsløsninger, der er medvirkende til at gøre vindenergi mere rentabelt”, siger Ole Ditlev Nielsen.

Gennem de 25 år, han har været en del af virksomheden, har ESVAGT reddet 73 menneskeliv. Tre gange hvert år har man i gennemsnit gjort en afgørende forskel for en besætning og en familie.

”Det er stærkt motiverende at arbejde med det, vi gør. Det er redningerne og muligheden for at gøre en forskel på den helt store skala, som får os til at træne og øve. Vi har reddet dem, vi ville redde, hver gang. Det giver moral for os, og det giver moral for besætningerne, vi kommer til undsætning. Jeg kan ikke forestille mig noget mere positivt end at gå på arbejde for at redde menneskeliv”, siger Ole Ditlev Nielsen.

Blå bog:

1993-1997: Sikkerheds/kvalitetskoordinator, ESVAGT

1997-2013: Operationschef, ESVAGT

2013-2017: Chief Commercial & Safety Officer, ESVAGT

2017- :Business Development Manager, ESVAGT

Bor i Esbjerg sammen med Irma i et hus fra 1928.

Far til tre voksne børn; to døtre, som er gået designervejen og en søn, som efter at have været soldat, skal til at læse til maskiningeniør.

Søren Nørgaard Thomsen: ”Ole er garanten for ESVAGT standard”

Da ESVAGTs direktør Ole Andersen i sin tid ansatte Ole Ditlev Nielsen, sagde han til ham:”Du er Ditlev. Der er kun én Ole her i huset”.

Ganske som Ole Andersen var den eneste Ole og i den grad var Mr. ESVAGT, har Ole Ditlev Nielsen i dag ført stafetten videre: Nu er det ham, der er Ole og Mr. ESVAGT.

Ole Ditlev Nielsen er en kulturbærer og ambassadør og om nogen garant for den ESVAGT standard, vi arbejder efter hver dag. Ole har i den grad andel i ESVAGTs stærke sikkerhedskultur.

Ole er kompetent, engageret og passioneret, og han har en indgående forståelse for og stort kendskab til vores kunders forretning. Det er det kendskab og den forståelse, han bruger, når han sammen med kollegerne hos ESVAGT udvikler nye innovative løsninger og koncepter til gavn og udvikling for både kunderne og ESVAGT.    

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.