Få vores nyheder på mail

Motion ombord hædret

Pressemeddelelse   •   Apr 07, 2017 13:32 CEST

Søren Philip Sørensen fra Handelsflådens Velfærdsråd (stående til højre) var i Esbjerg for at overrække plaketter til de vindende ESVAGT skibe.

En hel stribe af ESVAGTs skibe og besætninger blev hædret, da Handelsflådens Velfærdsråd kårede de mest motionerende besætninger i motionskonkurrencen Fit4Sea 2016.

I to kategorier gjorde ESVAGT ligefrem rent bord - ’Esvagt Don’, ’Esvagt Caroline’ og ’Esvagt Dee’ blev henholdsvis nr. 1, 2 og 3 i løbekonkurrencen, og i ro-konkurrencen tog ’Esvagt Stavanger’, ’Esvagt Caroline’ og ’Esvagt Cobra’ også det hele som henholdsvis nr. 1, 2 og 3.

ESVAGT lod andre rederier komme lidt til fadet i Trampfarten, hvor ’Esvagt Charlie’ dog blev nr. 2.

Udover en plakette får hvert skib et årsabonnement på Aktiv Træning.

Hvorfor gør vi det? Vi spurgte på tre skibe:

Skibsfører Morten Madsen ’Esvagt Caroline’:

”Jeg havde ikke dyrket en hel masse motion, da jeg begyndt i ESVAGT for ni år siden. Men faciliteterne var ombord, og jeg trængte til at røre mig, så efter et par år begyndte jeg så småt at benytte det. Efterhånden kom der flere og flere med. I dag er det to tredjedele af besætningen, som bruger motionsrummet regelmæssigt. Jeg løber og cykler, andre ror eller bruger vægte. Det er godt at styrketræning også er begyndt at tælle med, for det synes at være noget, de yngre besætningsmedlemmer godt kan lokkes med til”.

Skibsfører Jan Schmidt ’Esvagt Charlie’:

”Der er ikke en hel masse plads til motion på de små gruppe C-skibe, men vi har da både romaskine, løbebånd, vægte, motionscykel og en boksebold. Og det bliver brugt. Nogle er til vægtene, andre vil hellere ro eller bokse. Jeg cykler 60 kilometer hver dag, også i hårdt vejr – det skal ikke afholde én fra at røre sig. Men man skal holde lidt bedre fast på cyklen, når det stormer! Vi har jo alle sammen lidt småskavanker, som har godt af at blive motioneret – og vi gør det for at få et bedre helbred”.

Skibsfører Paul Kragesteen, ’Esvagt Don’:

”Jeg begynder hver morgen 05:30 med en frisk kop kaffe og en god snak med kokken og bådsmanden, om hvordan vi løser verdens problemer. Hvis vi ligger almindelig standby, så er jeg på løbebåndet klokken 06:30 og prøver at løbe 22,5 km, inden jeg skal på vagt. Efter aftensmaden tager jeg en kortere tur med et roligere tempo på løbebåndet, hvis vejret og humøret er til det. Jeg ser gerne fodbold eller morgen-tv undervejs.

Jeg er desværre til søde sager, så det er en god måde at løbe det af igen!

Jeg tror, jeg er afhængig af løbebåndet. Mandskabet plejer at være meget behjælpelige, om der er et eller andet galt med båndet!

I hjemmeperioden løber jeg hver anden dag omkring 10-15 km, og jeg løber to maratonløb om året, som er med til at motivere mig til denne træning”.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.