Få vores nyheder på mail

Ny HSEQ-manager tager søen med på kontoret

Pressemeddelelse   •   Mar 28, 2014 08:17 CET

Jesper Møhring Madsen er afmønstret ”Esvagt Bergen” og tiltrådt som HSEQ Manager i ESVAGT efter små 20 år på søen.

- Det er nok en fordel, at jeg selv har stået lidt på dækket.

Sådan siger ESVAGT’s nyudnævnte HSEQ Manager Jesper Møhring Madsen om de opgaver, der venter ham i jobbet.

”Lidt på dækket” er en solid underdrivelse, for den 39-årige HSEQ Manager har tilbragt næsten halvdelen af sit liv sejlende.

Som stor knægt blev han styrmandsaspirant ved A. P. Møller, og via Søværnet, Mærsk Line og Mærsk Supply – og en smuttur forbi en voksenlærling-uddannelse som tømrer – kom han til ESVAGT i 2004. Her har han arbejdet som navigatør og skibsfører, inden han i 2011 fik ansvaret for at få sluset nybygningen ”Esvagt Bergen” godt ind i flåden på rederiets første skib af designet X-bow typen.

Årene på dæk og bro vil man kunne mærke, når han går i gang med sin nye opgave i land.

- Jeg tror, en af mine forcer i jobbet vil være, at jeg kender til arbejdet derude. Jeg kender jargonen, rytmen og dagligdagen, og jeg har en forståelse for human factors, og at man kan have en anden oplevelse af tingene ude, end der er på land. Jeg ved, hvordan eksempelvis dårligt vejr ude kan påvirke humøret på en måde, som man ikke nødvendigvis udtrykker, men som alligevel har en indvirkning. Jeg kender følelsen af, hvis skifteskibet er for længe om at komme i land, fordi der lige er nogle andre opgaver, når man trænger allermest til at komme hjem, siger Jesper Møhring Madsen.

Rollemodeller er vigtige

Der er ikke et fravalg af sø men et tilvalg af nye udfordringer og opgaver, der fik ham til at takke ja, da han blev spurgt, om HSEQ jobbet kunne være en spændende opgave for ham.

- HSEQ-arbejdet er så centralt for det, vi laver i ESVAGT. Hele vores tilgang til arbejdet er gennemsyret af, at vi tager et fælles ansvar for at arbejde sikkert, og det ser jeg frem til at bidrage med den videre udvikling af, siger han.

For Jesper Møhring Madsen er det næste sikkerhedsfremmende tiltag for rederiet at arbejde med det, der sidder mellem ørerne på kollegerne. Det er der, sikkerhedspotentialet er størst:

- Sikkerhed i ESVAGT er ikke et spørgsmål om isenkram. Vi har fået rigtig mange af de ting, der kan øge sikkerheden, og vi har udviklet os langt i retning af at blive en mere sikker arbejdsplads – der er vi godt med. Vores udviklingspotentiale sidder under hjelmen; i den adfærd, vi udviser, siger han.

Han er selv bevidst om betydningen af at være en god rollemodel på sikker adfærd.

- Jeg har været i ESVAGT siden 2004, og jeg har da været med til at løse opgaver på måder, vi næppe ville få ros for i dag, siger han:

- Men vores sikkerhedskultur har udviklet sig positivt, navnlig fordi vores adfærd har ændret sig. Nogle måder, vi tidligere accepterede at gøre tingenge på, er ikke længere acceptabel i dag. Jeg er meget bevidst om, at vi som ledere på skibene som i land har en stor opgave i at være rollemodeller, så en sikker tilgang til opgaven og en forståelse for det arbejde, vi udfører, kan brede sig til de øvrige kolleger. Vi skal være gode rollemodeller for den sikkerhedskultur, vi ønsker at fremme, siger han.

I et rederi i markant vækst, som ESVAGT har oplevet og oplever, kan det være en vanskelig opgave at få kulturen med. Men det gør ikke opgaven mindre vigtig:

- Vi har haft stor vækst de senere år, og det har presset sikkerhedskulturen. Vi skal sørge for at have en kerne, der er gode kulturbærere for en sikker adfærd. Væksten må ikke blive større, end at den kerne hele tiden kan påvirke periferien af nye folk, så vi får indarbejdet kulturen fra begyndelsen, siger Jesper Møhring Madsen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.