Få vores nyheder på mail

Ny maling hæmmer begroning

Pressemeddelelse   •   Jun 03, 2015 12:59 CEST

Ny type miljøvenlig maling hæmmer begroninger betragteligt.

ESVAGT har også reduceret brændstofforbruget ved at skifte til en anden form for maling på skibenes skrog.

ESVAGTs skibe ligger ofte relativt stille på det samme sted i lang tid. Det er gode vilkår for muslinger og andet, der kan lide at vokse på en skibsbund. Begroningen er både grim og øger modstanden gennem vandet. Det koster brændstof – og det skal minimeres mest muligt. Derfor har ESVAGT udskiftet bundmalingen til en model, der hæmmer begroningen af skibet betragteligt.

- Det har været vigtigt for os at finde en model, der hæmmer begroningen uden at være en miljøpåvirkning i form af giftstoffer, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT:

- Vi har fundet en type maling, som løser opgaven. Når vi får skibene op nu, er de stort set ubegroede. Det gør også en forskel for brændstofforbruget, siger han.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.