Få vores nyheder på mail

Ny procedure for bådsejlads

Pressemeddelelse   •   Apr 07, 2014 08:10 CEST

Bådsejlads er kernekompetencen i ESVAGT – nu skal den styrkes yderligere.

Kernen i det arbejde, ESVAGT udfører, er at redde nødstedte op af vandet og bringe dem i sikkerhed.

Det er en operation, som ESVAGT nu gennem mere end 30 år har trænet og forfinet, og som er helt central i virksomheden, siger HSEQ Manager Jesper Møhring Madsen:

- Bådsejlads er essensen af det, vi laver. Bådsejlads gør det muligt for os at nå frem til folk i nød - i al slags vejr og på alle tider af døgnet, siger han.

For at sikre at det høje kompetenceniveau på bådsejlads også fremover er en integreret del af ESVAGT, bliver der i 2014 indført en ny bådsejladsprocedure.

- Vi har konstant udviklet vores både, som nu er i 3. generation og er det ypperste materiel, man kan arbejde med, og vores skibe er designet til hurtig indsats. Men vi tror på, vi kan gøre det endnu bedre, siger Jesper Møhring Madsen:

- Men selv ikke det bedste materiel er bedre end det personel, der skal betjene det. Derfor vil vi nu indføre en ny bådsejladsprocedure, som skal bevise, at vi altid har det kompetente beredskab i bådene, som vi og vores kunder forventer, siger han.

Kompetence- og erfaringsoverførsel

Rederiet har været i en kraftig udvikling de senere år, og ESVAGT har i dag 750 kolleger på søen. Alle skal de kunne operere båden, og det kan de også – men nogle er mere erfarne end andre. Den ny bådprocedure skal blandt andet sikre, at man i sammensætningen af et skibs besætning altid har nogle bådførere, som har masser af erfaring og rutine:

- Vi har i rederiet 30 års erfaring i de operationer, men den erfaring er jo i høj grad integreret i en mindre gruppe bådførere. Vi har fået 108 ubefarne nye kolleger i de seneste halvandet år, og de har af gode grunde ikke de 30 års erfaring, rederiet har. Ambitionen er, at vi skal have så meget af de 30 års erfaring som muligt fyldt på de nye kolleger, siger Jesper Møhring Madsen.

ESVAGT vil derfor inddele bådførerne i kategorier efter kompetencer og erfaring. Målet er at sikre, at der altid er en eller flere ’superbrugere’ i besætningerne, som kan lære ’grønne’ kolleger op.

- Det er vigtigt, at gruppen af erfarne bådførere får givet den korrekte sikkerhedsforståelse og kultur videre. Alle, der arbejder på vores skibe, kan sejle bådene. Men det er for det første ikke alle, der har det som primær opgave, og desuden er der rigtig mange, der først nu skal til at lægge erfaring på den kompetence, de har fået, siger Jesper Møhring Madsen.

Han tror på, at træningen i hverdagen under vejledning af en god og kompetent rollemodel vil gøre en forskel.

- Vores hidtidige bådsejladsprocedure var på seks sider. For det første er det vanskeligt at formidle så mange års erfaring på seks sider, og for det andet er det måske ikke nødvendigvis seks siders bådsejladsprocedure, som er den optimale måde at lære en ubefaren om den optimale, sikre sejlads. Vi tror på, at vi med sikker fordeling af de bedste rollemodeller får læringen og erfaringsdelingen langt bedre implementeret, siger Jesper Møhring Madsen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.