Få vores nyheder på mail

Ny service eliminerer vejrrisikoen inden for inspektion af havmøllevinger

Pressemeddelelse   •   Sep 24, 2018 08:00 CEST

Vingeinspektioner er på nuværende tidspunkt omkostnings- og tidskrævende, men EWPL Ocean gør om på dette ved at samle opgaverne i deres service train og benytte sig af den seneste teknologi. Foto: helvetis.com

ESVAGT og Wind Power LAB, specialister i AI (Artificial Intelligence) og vinger, har slået kræfterne sammen og tilbyder nu en række services, som skal understøtte styringen af offshore aktiver samt forlænge deres levetid, helt uden vejrrisiko for ejerne. Den første service i porteføljen er inspektion af vinger.

Det helt nye joint venture har fået navnet EWPL Ocean og får Anders Røpke i spidsen som CEO.

“At skabe et joint venture med ESVAGT er utrolig interessant, og EWPL Ocean bliver i stand til at tilbyde en unik serviceportefølje, som kan hjælpe vindmølleparkejere og -operatører ind i en mere industrialiseret verden”, siger Anders Røpke, CEO i Wind Power LAB og i EWPL Ocean.

EWPL Oceans første service er en WTG Blade Assessment, eller vingeinspektion på offshore vindmøller. Vinger skal inspiceres regelmæssigt grundet erosion, lynnedslag og slitage. Vingeinspektioner er på nuværende tidspunkt omkostnings- og tidskrævende, men EWPL Ocean gør om på dette ved at samle opgaverne i deres service train og benytte sig af den seneste teknologi uden vejrrisiko. Til en aftalt fast pris kan kunder få taget højkvalitetsbilleder med drone, som herefter bliver analyseret med det nyeste AI-teknologi, leveret af Wind Power LAB.

“ESVAGT og Wind Power LAB har udviklet en unik løsning, hvor vindmølleparkejere ikke længere behøver bekymre sig om vejret eller om logistikken. Takket være vores erfaringer og øvrige aktiviteter i Nordsøen er vi i stand til at skabe synergier med vores olie- & gasforretning og hermed levere både skibe og droner, men også at absorbere vejrrisikoen”, siger Rune Østergaard, Head of Commercial Wind i ESVAGT og Operations Director i EWPL Ocean.

EWPL Ocean vil fortsætte med at udvikle services, der kan hjælpe ejere af aktiver offshore med at styre deres installationer fra land. Denne type services vil støtte ejerne i at have kontrol over deres aktiver offshore samtidig med, at de outsourcer arbejdet til professionelle og uafhængige eksperter, som både kan håndtere vejrrisikoen og implementere AI-løsninger af højeste kvalitet vidt i vindindustrien.

Søren Karas, CCO i ESVAGT, ser samarbejdet med Wind Power LAB som et naturligt skridt i ESVAGT’s videre udvikling.

“ESVAGT er den førende udbyder af Service Operation Vessels (SOV) inden for offshore vind. Vi har en klar strategi om at sætte os ind i vores kunders behov og løbende udvikle nye produkter og services, der kan støtte dem i at reducere omkostninger. Med vores baggrund inden for offshorebranchen har vi en række unikke kompetencer, som kan overføres til at hjælpe parkejere og -operatører inden for offshore vind med at reducere omkostninger og kompleksitet”, siger Søren Karas, som er udnævnt til bestyrelsesmedlem i det nye joint venture.

EWPL Ocean blev lanceret i september 2018. Den første service, WTG Blade Assessment, vil allerede være tilgængelig den kommende vintersæson – en tid på året, der normalt er kendetegnet ved meget få inspektioner offshore forårsaget af vejret. Vingeinspektioner er essentielle for optimering af reparationer, levetid, omkostninger og ultimativ oppetid for vindfarme. Hidtil har inspektioner desværre også været omstændelige, ressourcetunge og særdeles afhængige af vejret. EWPL Ocean ændrer nu på dette med en samlet løsning, der både simplificerer processen, absorberer vejrrisikoen og leverer et markedsledende service.

Du kan møde EWPL Ocean og høre mere om rederiet på WindEnergy Hamburg den 25.-28. september. Du finder EWPL Ocean ved ESVAGT’s stand i Hal B4 stand 401.

Om EWPL Ocean

EWPL Ocean leverer den mest avancerede løsning til inspektion af havmøllevinger ved at overtage vejrrisikoen og ved at udføre uafhængige inspektioner høj kvalitet. Droner tager billeder af hver vinge i den højest tilgængelige opløsning, som efterfølgende analyseres af specialiseret AI-teknologi i stand til at afsøge for revner helt ned i én millimeters bredde. EWPL Ocean udarbejder dernæst hurtigt en detaljeret rapport over vingernes defekter, hvilket giver parkejere mulighed for at begrunde data-drevne reparationskampagner under hele reparationssæsonen.

EWPL Ocean er et joint venture mellem ESVAGT and Wind Power LAB og kombinerer de seneste færdigheder inden for offshore, sikkerhed, logistik, droner, AI og vingeekspertise. ESVAGT har specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og er den førende innovative leverandør af supportløsninger til offshore vind. Wind Power LAB leverer uafhængige inspektioner af havmøllevinger med eminent præcision, hvilket muliggør reparationer under hele sæsonen samt data-drevet vedligeholdelse af vinger.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.