Få vores nyheder på mail

Nybyggeri præmieret

Pressemeddelelse   •   Jan 28, 2015 13:34 CET

ESVAGTs nye domicil fotograferet af Poul Madsen for Esbjerg Kommunes Byfond.

Esbjerg Kommunes Byfond har præmieret ESVAGT’s nye domicil for "markant erhvervsdomicil på en unik placering".

ESVAGTs nye domicil på Dokvej har tilført Esbjerg Havn en bygning, der pynter.

Det mener Esbjerg Kommunes Byfond, som derfor præmierede bygningen med både hæder og plakette:

”Det virker, som om bygningen har kastet anker bagved Fanø-færgen, og at mønstringen til skibet foregår ad en landgangsbro”, begrundede dommerkomiteen blandt andet valget af ESVAGT, og roste også ”skibsdækket på alle niveauer” og ”åbne facader som en kommandobro”, inden man konkluderede:

”En meget flot bygning i samspil med den unikke placering”.

Hæderen vækker glæde i ESVAGT; særligt fordi anerkendelsen trækker tydelige referencer til ESVAGTs arbejde på søen:

- Det er blandt andet bygningens maritime præg, der har fået meget ros, siger Bjarne Poulsen, Chief Financial Officer i ESVAGT:

- Vi er glade for præmieringen og skylder ingeniører og arkitekter cadeau for, at de har fået vores ønsker om en bygning med maritimt præg ind i en budgetramme, som ikke er ekstravagant. Samtidig har vi haft gode håndværkere, som har været dedikerede til opgaven, siger han.

FAKTA

Esbjerg Kommunes Byfond rådgiver og støtter udvendige renoveringer af bevaringsværdige bygninger i Esbjerg Kommune. Desuden præmieres gode eksempler på nybyggeri eller renoveringer.

Det er sjældent, at erhvervsbyggeri præmieres. Esbjerg Kommunes Byfond har de seneste fem år blot præmieret to erhvervsdomiciler foruden ESVAGT; i 2010 Jysk Landbrugsrådgivning, John Tranums Vej 25, Esbjerg, og i 2013 SE, Edison Park 1, Esbjerg

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.