Få vores nyheder på mail

Nye faciliteter til besætningerne taget i brug

Pressemeddelelse   •   Jan 21, 2016 14:01 CET

Her får de befarne skibsassistenter Claus Rexen Petersen (til højre) og Peter Færgemann Mortensen (til venstre) en snak med Reception Manager Tina Roloff, som har stået for indretningen af crew centeret.

ESVAGTs nye domicil på Dokhavnen har også budt på bedre faciliteter for besætningerne. 

I forbindelse med samlingen af ESVAGT på én adresse i Esbjerg var det et ønske at skabe bedre vente- og afslapningsfaciliteter for besætningerne.

I tilknytning til det nybyggede domicil på Dokvej 4 i Esbjerg er der således etableret et crew facility-område, hvor søfolkene kan opholde sig, mens de venter på at komme ombord eller på at kunne rejse hjem. Det nye Crew Center er indrettet med sofaer og lænestole til en halv snes personer, og skulle der være brug for mere plads, kan det ligeledes nyindrettede konferencerum med plads til 40 personer inddrages.

Besætningen på skifteskibet ’Esvagt Beta’ er begejstret for de nye faciliteter. Claus Rexen Petersen og Peter Færgemann Mortensen, begge befarne skibsassistenter på ’Esvagt Beta’, kan godt vænne sig til at bruge tid i crew-centeret inden afgang:

- Det er et rigtig godt område, som bestemt vil gøre ventetiden før både ud- og hjemrejse noget mere behagelig, siger Claus Rexen Petersen:

- Man kan se nyheder, snakke, spille spil, lære kollegerne bedre at kende, læse eller snuppe en lur – og det er i hvert fald mange gange bedre end at skulle stå og vente på kajen, siger han.

Peter Færgemann Mortensen er enig:

- Mange besætningsmedlemmer kommer langvejs fra, og det er rigtig godt, at de kan få et sted at opholde sig, mens de venter på at komme videre hjem eller ud. Det vil styrke fællesskabet og sammenholdet på tværs i flåden, at flere får tid sammen her – man får sat ansigter på flere, siger han.

Sammenholdet på tværs var et af synergimålene med samlingen af ESVAGT på én adresse i Esbjerg, og den gevinst er allerede tydelig:

- Vi har langt større dialog med både kontor og værksted i dag. Det er eksempelvis et kæmpe plus, at vi nu har nem adgang til Suits Workshop, så vi kan få talt med kollegerne, som servicerer vores dragter, siger Claus Rexen Petersen.

FAKTA

Det nye Crew Center er en del af logistik-, service- og lagerbygningen og samlet set søfolkenes base med salonfaciliteter, lokaler til briefing og de-briefing samt dragtopbevaringsrum.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.