Få vores nyheder på mail

Nyt arbejdstøj på vej

Pressemeddelelse   •   Aug 25, 2014 13:25 CEST

ESVAGT skifter hele linjen af arbejdstøj. Sikkerhed og synlighed før modehensyn.

Når ESVAGT i løbet af fjerde kvartal begynder udrulningen af nye beklædningslinje på arbejdstøj, så er afsættet sikkerhed, funktionalitet og praktiks anvendelse.

Men selv om de egenskaber er prioriteret over catwalk og modeuge, så har det også været et ønske at gøre tøjet smartere.

- Det er et naturligt kompromis: Designet er moderne og en betydelig opgradering i forhold til det nuværende. Udgangspunktet er dog stadig vores røde farve, som er en del af vores visuelle identitet, siger Supply Chain Manager Carsten Larsen:

- Men da vore skibe også er røde, kan det godt være svært at se folk på eksempelvis dækket, hvis de går i arbejdstøj i samme røde farve. Derfor har vi – ud over de reglementerede reflekser – suppleret den røde farve med et gult skulder- og brystparti samt gule markeringer på anklerne. Vi ønsker at være synlige, siger han.

Tester funktionalitet

ESVAGT’s nye arbejdstøj er fremstillet specielt til ESVAGT i et normeret High Visibility-tekstil, der ydermere er brandhæmmende. Termodragterne har desuden antistatiske egenskaber.

- Vi har på tværs af organisationen udformet vores egen kollektion af arbejdstøj. Den er stadig baseret på den velkendte KANSAS-kvalitet, men vi har fået udformet vort helt eget ESVAGT-design. Samtidig har vi sikret, at vi kan opfylde vore egne meget høje krav til sikkerhed og funktionalitet.

Arbejdstøjet har desuden skulderstropper til distinktioner samt to velcro-strips på brystet til såvel skibsnavn som medarbejdertitel og navn. Det er vigtigt ved havneophold og ved kundebesøg på skibene, at man kan se, hvem der er hvem. Desuden er kollegerne heldigvis stolte af at vise, hvor de arbejder, så det må tøjet gerne signalere, siger Carsten Larsen.

Arbejdstøjet vil bestå af arbejdsbukser, overalls, jakke og en kedeldragt i både kort og langærmet udgave. Der er også en termokollektion. Det vil sige, at vi fremadrettet alle benytter samme arbejdsbeklædning - uanset hvilken arbejdsfunktion, der varetages.

Dog vil vi stadig have en særskilt navigatøruniform, der vil bestå af en ny type sorte bukser samt blå skjorte med logo, samt naturligvis en kokkeuniform, der vil være uændret.

Tøjet kommer i en prøvekollektion til funktionstest på de to skifteskibe i løbet af tredje kvartal.

- Funktionstesten skal vise, om tøjet er behageligt og praktisk at have på og har acceptabel slidstyrke med hensyn til dagligt brug og vask.

Hvis testforløbet er godt, er det planen, at man vil kunne begynde at bestille det nye arbejdstøj ved udgangen af året. Der vil dog være en ganske kort overgangsperiode, hvor lageret af det nuværende arbejdstøj skal bruges først.

 

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.