Få vores nyheder på mail

Nyt crewing-system øger sikkerhed og overblik

Pressemeddelelse   •   Mar 20, 2013 11:52 CET

AMOS-systemet udfases til fordel for et nyt system, som øger datasikkerheden og giver langt større overblik.

Det bliver tilgængeligt over alt, men alt bliver ikke tilgængeligt for alle.

Sådan kan man sammenfatte to væsentlige forbedringer ved det crewing-system, som ESVAGT indfører i løbet af 2013.

OCS - eller Onsoft Computer System - er et norsk system, der er udviklet specifikt til offshore og maritime virksomheder, og mange store offshore-virksomheder og rederier benytter det.

- OCS vil betyde en markant forbedring på flere områder, siger Helle Heegaard, Fleet Personel Officer i ESVAGT:

- Vores nuværende løsning er ikke ret velegnet til den hverdag, vi har. Det består af flere forskellige excel-ark, som ikke er indbyrdes opdateret og derfor hele tiden skal krydskoordineres. Det indebærer risiko for fejl, forglemmelser og tab af data, og er i det hele taget en omstændelig omgang at arbejde med, siger hun.

Mere sikkert

Et andet element er, at alle, der er på det nuværende system, i princippet har adgang til alt, der ligger på det. Det er uhensigtsmæssigt, for beskyttelsen af den personlige datasikkerhed er ikke god nok.

- Med OCS kan vi dedikere en adgang helt præcist og bestemme, hvem der har adgang til at se hvilke ting. Det er en klar forbedring for den enkelte kollega, siger Helle Heegaard.

Et andet plus er, at OCS er tilgængeligt over alt. En af AMOS’ begrænsninger var den manglende mulighed for at tilgå systemet, når man var onshore – det kan man med det nye:

- Det bliver tilgængeligt, uanset hvor man er, og det har vi savnet. Nu kan man eksempelvis se tørn-planer hjemmefra. På lidt længere sigt vil systemets self-service-del også blive tilbudt, så lønsedler, rejseafregning, kursusønsker og en hel masse andre elementer bliver enkelt tilgængeligt via OCS, siger Helle Heegaard.

FAKTA:

Det ventes, at OCS implementeres fra 3. kvartal, og at AMOS er endeligt udfaset pr. 1. april 2014.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.