Få vores nyheder på mail

Nyt dialognetværk for søfolk i hele ESVAGT-flåden

Pressemeddelelse   •   Jun 03, 2015 15:47 CEST

Socialt netværk skal styrke dialog og erfaringsudveksling mellem søfolkene på de enkelte skibe.

En sømand på et ESVAGT-skib havde forlist sin dragt, og han skrev derfor på Yammer’, om der var nogen kollegaer, der havde set den.

”En fra vores besætning har set den ombord på skifteskibet ’Esvagt Beta’ den 27.” kom svaret retur.

Enkelt forklaret kombinerer ’Yammer’ et traditionelt intranet med platformen fra sociale medier, som man kender fra eksempelvis Facebook eller Twitter. ’Yammer’ er et Microsoft produkt, der er udviklet til brug i organisationer. Der er særligt velegnet til virksomheder, hvor kollegerne er spredt geografisk, og hvor det ikke er alle, der sidder foran en computer.

ESVAGT har netop implementeret ’Yammer’ i hele flåden; så vidt vides som det første rederi i verden.

- ESVAGT har valgt ’Yammer’ på baggrund af en analyse af behovet, siger Brian Schildt fra virksomheden Collibre, som i samarbejde med Klingenberg Data har assisteret ESVAGT i processen:

- Der er over 800 søfolk i ESVAGT, som ikke har en firma-mail, og som heller ikke har et behov for det i det daglige arbejde. De folk har imidlertid en masse erfaring og fagkundskab, som der er meget ide i at få delt og bredt ud. Det er ’Yammer’ ideelt til, siger han.

Udvider kollegaskab

’Yammer’ minder om Facebook og man kan logge på via pc, tablet eller smartphone. Man kan slå noget op i en gruppe eller på virksomhedens væg, og så kan kolleger spørge ind og kommentere. Man kan danne nye grupper, og man kan dele erfaringer med andre i samme funktion.

- Der er meget mening i at oprette interessefællesskaber i en virksomhed som ESVAGT. Det kan eksempelvis være interne skibsgrupper, grupper baseret på funktionalitet eller arbejdsopgaver. En kollega havde problemer med en maling, der ikke kunne hærde – det søgte han om råd til på ’Yammer’. Der er også en del ESVAGT-kolleger, som går på navigationsskole – de har dannet en gruppe. ’Yammer’ flytter de kendte fordele fra sociale netværk over i arbejdsregi, siger Brian Schildt.

- ’Yammer’ vil bidrage til øget dialog og videndeling mellem folk, der ellers har svært ved at komme i kontakt med hinanden i hverdagen. Det er meget brugervenligt, en betragtelig udvidelse af kollegaskabet og et nyttigt redskab i hverdagen – eksempelvis er skifteskibsoversigten, som før var svær at distribuere til den enkelte sømand, nu tilgængelig på ’Yammer’, siger Brian Schildt.

Mere samtale

Ambitionen med ’Yammer’ er også at etablere en praktisk kanal til åben dialog og videndeling.

- Skifteskibene har været en af platformene for information til kollegerne, for det var her, alle skulle med på et tidspunkt. Men det var meget en envejskommunikation! ’Yammer’ kan noget andet. Det ugentlige ’ESVAGT Weekly’ fra HSEQ-afdelingen distribueres nu på ’Yammer’, og muligheden for, at alle kan stille konkrete spørgsmål til f.eks. nye instrukser, benyttes allerede. På den måde forventer vi, at det bliver et dialogværktøj, som HSEQ, Ship Management eller andre afdelinger på en ny måde kan bruge til at dele viden både skibene imellem og mellem skibe og land , siger Brian Schildt.

Et andet godt eksempel på fordelene ved en åben dialog er en debat om størrelserne på det nye arbejdstøj. Flere kolleger havde oplevet, at størrelserne afveg fra det, de havde prøvet:

- Det problem kunne 40 skibe have hver for sig, men via ’Yammer’ kom der en dialog om det, som førte til en kontakt til leverandøren, så fejlen kunne rettes, siger Brian Schildt.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.