Få vores nyheder på mail

Nyt skibsdesign lover godt

Pressemeddelelse   •   Maj 23, 2016 10:52 CEST

Modeltest af havmølleskibet for MHI Vestas viser fremragende lav skrogmodstand.

Test af skroget til det kommende skib til MHI Vestas viser optimal skrogmodstand.

Når ESVAGT i 2017 begynder på arbejdet for MHI Vestas Offshore Wind i havmølleparken Nobelwind, vil det ske i et skib med et optimalt skrogdesign.

Skibets design har været til test i Trondhjem, hvor en model af skroget har udvist særdeles fin performance i modeltesttanken.

- I testen trækkes modellen gennem et ca. 250 meter lang bassin, hvor man måler skrogets modstand gennem vandet for at optimere skrogdesignet mest muligt, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT:

- Resultatet er særdeles lovende: Ved de ti knob, som vil være skibets typiske arbejdshastighed, præsterer designet bedre end sammenlignelige modeller, som har været testet tidligere. Det har stor betydning for brændstofforbruget, siger han.

Forbedrede STB 12’ere

Det er Havyard i Norge, som står for designet af skibet, som bygges på Cemre Shipyard i Tyrkiet og vil gå i charter i andet halvår af 2017.

Det vil blive udstyret med to ESVAGT STB 7 (Safe Transfer Boats) og en større lukket båd, STB 12. Sidstnævnte er i øjeblikket ved at blive bygget på Esbjerg Shipyard, og også her vil designet være det sidste nye.

- Designet af STB 12 var helt nyt, da vi udstyrede havmølleskibene ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’ med denne nye specialbåd. Vi er meget tilfredse med bådtypen, og vi har brugt de gode erfaringer, vi har haft fra arbejdet på ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’, til at forbedre designet af STB 12 yderligere, siger Kristian Ole Jakobsen.

ESVAGT har tegnet en tiårig kontrakt med MHI Vestas Offshore Wind på Nobelwind-projektet.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.